'Van Gaal zet Aké en bekritiseerde Timber op de tribune bij Oranje'

14 juni 2022, 12:28

Jurriën Timber en Nathan Aké komen dinsdagavond niet in actie voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal zet beide spelers op de tribune, waardoor ze sowieso niet hoeven te spelen. De bondscoach wil in deze wedstrijd andere spelers aan het werk zien.

Dat meldt de NOS. Beide verdedigers speelden mee tegen België en Polen, maar krijgen nu rust. De bondscoach liet voorafgaand aan de interlandperiode al weten dat hij spelers niet vier wedstrijden zou laten spelen na een slopend seizoen en dat hij alle geselecteerde spelers aan het werk wilde zien. Bruno Martins Indi en Jordan Teze maakten centraal achterin de minste minuten, waardoor die spelers naar alle waarschijnlijkheid mogen starten tegen Wales.

Op de persconferentie van maandag maakte de trainer al bekend dat Matthijs de Ligt de aanvoerder zou zijn, waaruit meteen opgemaakt kon worden dat Stefan de Vrij, afgelopen wedstrijd de captain, plaats moest nemen op de bank. Verder vertelde Van Gaal dat Vincent Janssen in de punt van de aanval gaat beginnen en dat Jasper Cillessen onder de lat zal staan.

Jurriën Timber aangepakt

Van Gaal was na de laatste interland al kritisch over Timber, die zich volgens hem niet aan de opdracht hield. "Hij ging dribbelen met de bal, terwijl hij gewoon de bal moet inleveren. Je moet als team voetballen. Dan moet je de opdracht uitvoeren die we samen afspreken. Ik vermoed dat Timber op zijn laatste benen loopt, want hij heeft het dit hele seizoen anders ingevuld", was het duidelijke oordeel van de bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen