Nieuwe PSV-keeper noteert zeer indrukwekkende statistieken

19 juni 2022 – PSV gaat zich op korte termijn vermoedelijk versterken met Walter Benítez (29). De Argentijnse goalie komt over van OGC Nice en dat is een knappe transfer. In Frankrijk heeft de sluitpost de laatste jaren namelijk een uitstekende indruk gemaakt, ook in de statistieken.

Nieuwe PSV-keeper noteert zeer indrukwekkende statistieken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Opta Sports berekende bijvoorbeeld dat van alle keepers in de grote vijf competities van Europa (Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië) alleen José Sá het afgelopen seizoen meer doelpunten heeft voorkomen dan het transfertarget van PSV. Benítez voorkwam 7,1 doelpunten, terwijl Sá – actief bij Wolverhampton Wanderers – zo'n 8,7 treffers heeft voorkomen.

En dat was afgelopen seizoen geen uitzondering, zo concludeerde het databureau eveneens. Sinds het seizoen 2016/17 voorkwam de doelman opgeteld 26 doelpunten en dat is minstens tien meer dan elke andere keeper in de Ligue 1 in dezelfde periode. Benítez incasseerde 190 goals, waar er 216 werden verwacht als er naar de data werd gekeken. Daarmee maakt de Argentijn, die al een persoonlijk akkoord zou hebben met de Eindhovenaren, veel indruk. 

Goedkoop is de overgang niet, zo schrijft De Telegraaf. 'Een doelman met zijn status heeft over belangstelling niet te klagen en PSV zal in de salarissfeer ver moeten gaan om de transfervrije goalie te contracteren', meldt het dagblad. 'De Eindhovense club heeft de afgelopen jaren laten zien het salarishuis flexibel te hanteren en voor exceptionele spelers bovengemiddelde salarissen neer te willen tellen.'

Lees ook: Meer keepersnieuws: PSV vindt eerste doelman in Franse Ligue 1

Benítez, die in 2016 vanuit zijn thuisland Argentinië de stap zette naar de Ligue 1-club en daar de afgelopen vijf seizoenen eerste keuze was onder de lat, heeft een aflopend contract en kan daardoor een transfervrije overgang maken. PSV zal hopen dat de goalie zijn goede stats kan doorzetten, want afgelopen seizoen was hij de minstgepasseerde keeper van de hoogste afdeling van Frankrijk.


Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd