De invloed van Van Gaal: ook Flekken volgt advies bondscoach

15 juli 2022, 22:07   Bijgewerkt: 15 juli 2022, 22:21

Ook Mark Flekken is een van de spelers die zijn toekomst deze zomer deels liet afhangen van bondscoach Louis van Gaal. Bekend is dat de trainer een duidelijke mening heeft over de stappen die zijn internationals wel of niet moeten zetten om in aanmerking te komen voor het WK van komend najaar. In het geval van Flekken ging het om een langer verblijf bij SC Freiburg.

Bij Freiburg speelde Flekken zich afgelopen seizoen in de kijker. Eerst bij de bondscoach zelf, en vervolgens ook bij andere clubs. Het Engelse Brentford was deze zomer erg concreet voor de 29-jarige sluitpost, die daarnaast ook aan Ajax werd gelinkt. "Ik heb rondgekeken", erkende Flekken in gesprek met het Duitse BILD. "Ik denk dat ik mijn plafond nog niet heb bereikt. Maar er viel ook veel te zeggen voor een langer verblijf bij Freiburg. Ik wilde geen risico nemen."

Dat risico zat hem in het mislopen van het WK door een gebrek aan speeltijd bij een eventuele nieuwe club. Het was bijvoorbeeld de reden voor Jurriën Timber om een langer verblijf bij Ajax te verkiezen boven een stap naar Manchester United. Dat geldt dus ook voor Flekken. "De bondscoach vindt het enorm belangrijk dat je regelmatig je wedstrijden speelt. Ik moet goed presteren en er niet naast staan, maar dat zal bij Freiburg ook niet gebeuren."

Van Gaal

Van Gaal adviseerde deze zomer meerdere spelers om wel of niet een stap te zetten. Zo vertelde Owen Wijndal recent AZ te hebben verruild voor Ajax nadat de bondscoach zich positief uitliet over die stap. Tyrell Malacia was voor zijn stap van Feyenoord naar Manchester United juist niet geïnteresseerd in het advies van de trainer.

Lees ook: Malacia wijkt af van Timber-keuze en vroeg Van Gaal niet om advies

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bossie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij is dan wel bondscoach af maar gaat om dit WK en spelers konden nu deze stappen maken. Opvolger Koeman zit vrijwel op dezelfde lijn als van gaal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen