Kampioen Brugge boekt benauwde zege ondanks scorende Dessers

24 juli 2022, 15:25

De Belgische landskampioen Club Brugge is met een benauwde overwinning aan het nieuwe seizoen begonnen. Het waren uitgerekend twee spelers met een verleden in de Eredivisie die KRC Genk aan een knap leken te gaan helpen op bezoek bij de kampioen. Cyriel Dessers en Mike Trésor scoorden, maar slikten alsnog een 3-2 nederlaag.

Dessers begon aan de aftrap tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Afgelopen seizoen verhuurde Genk de Belgische spits nog voor een jaar aan Feyenoord, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling en topscorer van de Conference League. Bij Genk trekt hij die goede lijn voorlopig aardig door. Na een strakke voorzet vanaf de zijkant ramde hij de bal langs Simon Mignolet, waarmee Dessers de stand gelijktrok.

Kort daarvoor had Andreas Skov de regerend kampioen namelijk op voorsprong gezet. Dessers tekende voor de gelijkmaker en zag ploeggenoot Mike Trésor Ndayishimiye Genk zelfs aan een voorsprong helpen. De oud-speler van Willem II werd echter niet de matchwinner, want na rust tekende Hans Vanaken voor de 2-2. Daar bleef het echter niet bij, want in de slotfase van de wedstrijd gaf de scheidsrechter na een duw in de zestien meter een strafschop aan de thuisploeg. Debutant Cyle Larin schoot op de paal, maar het was Skov Olsen die uit de rebound raakschoot.

Dessers lijkt zijn basisplaats in ieder geval verzekerd te hebben. De aanvaller, die voor Feyenoord te duur was om definitief over te nemen, stond voor het eerst sinds 30 juli 2021 in de basis bij Genk. Bij zijn laatste vier basisplaatsen voor de Belgische subtopper was de aanvaller goed voor drie treffers en één assist.

Bij Club Brugge begonnen Noa Lang, Ruud Vormer én miljoenenaankoop Bjorn Meijer aan de aftrap. Laatstgenoemde werd deze zomer opgepikt bij FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen