'Ajax en Pisa bereiken akkoord over boomlange spits Lucca'

29 juli 2022, 12:59   Bijgewerkt: 29 juli 2022, 15:05

Ajax en Pisa hebben volgens La Gazzetta Dello Sport een akkoord bereikt over de transfer van Lorenzo Lucca. De Amsterdammers gaan de boomlange spits huren met een optie tot koop.

Met de overgang van Lucca zou een huursom van anderhalf miljoen euro gemoeid zijn. Ajax kan de spits na een jaar voor acht miljoen euro (exclusief eventuele bonussen) definitief overnemen. Eerder repten transferexperts Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano over een totaalbedrag van elf tot twaalf miljoen euro.

Ajax kaapt Lucca voor de neus van Bologna weg. De club uit de Serie A dacht de 21-jarige spits binnen te hebben, maar pakte niet snel genoeg door en grijpt nu mis. Dat de Amsterdammers zich hebben gemeld, heeft voor Lucca de zaak ook wel flink veranderd. Hij wil dolgraag aan de slag bij een club die uitkomt in de Champions League. Twee jaar geleden kwam hij nog uit op het derde niveau van Italië.

Hoofdtrainer Alfred Schreuder en technisch directeur Gerry Hamstra hebben er de afgelopen tijd geen geheim van gemaakt dat zij graag nog een kopsterke targetman willen aantrekken. Die lijken ze in de persoon van Lucca te hebben gevonden. De Italiaanse spits zal in de Johan Cruijff ArenA de concurrentiestrijd moeten aangaan met Brian Brobbey, al kunnen ook Dusan Tadic en Mohammed Kudus als spits overweg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hebben ze deze jongen echt nodig vraag ik me af. Klinkt alsof hij voor de breedte is gehaald

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja maar, wat vindt Valentijn?

Jeroen77
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook hier weer een goede actie, eerst huur en dan kijken of het wat is. Ik vond dat Ajax onder Ten Hag het beste voetbal van de afgelopen jaren heeft gespeeld, maar het enige wat ze niet goed hadden is een 'plan B' als het niet liep. En dan is een lange kopsterke spits als deze wel handig. Ook hebben we goed kunnen zien wat Haller kon zo lang er maar voorzetten kwamen. Niet zeggende dat deze jongen een niveau Haller is, maar heeft wel de lengte en echt een goede kopper zoals in de videos te zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen