PSG eist met zeer fraaie treffers overtuigend Franse Supercup op

31 juli 2022, 21:58

Paris Saint-Germain is de volgende club die het nieuwe seizoen dit weekend begon met het winnen van de Supercup. Na de zeges van PSV, Liverpool en Bayern München op zaterdag had de Franse landskampioen een dag later een stuk minder moeite om de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen. Enkele schitterende doelpunten hielpen de grootmacht aan een 4-0 zege op bekerwinnaar FC Nantes.

PSG kon in het Bloomfield Stadium in Tel-Aviv niet beschikken over de geschorste Kylian Mbappé, maar verscheen verder met het sterkst mogelijke elftal aan de aftrap. Daartoe behoorde ook Lionel Messi. De Argentijn kende een teleurstellend debuutseizoen in Parijs, maar maakte al snel duidelijk dat er nu meer van hem verwacht mag worden. Hij werd de diepte ingestuurd, dribbelde de doelman voorbij en maakte vervolgens vanuit een moeilijke hoek de eerste van de avond.

Die 1-0 leek ook de ruststand te betekenen, maar in de vijfde minuut van de extra tijd tekende Neymar nog voor de tweede treffer. Hij krulde een vrije trap fraai in de kruising. De doelpunten leken alleen nog maar mooier te worden toen een kwartier na rust ook Sergio Ramos zich liet gelden. In eerste instantie kreeg hij zijn voet van dichtbij niet tegen de bal aan, maar in een tweede poging loste hij het erg mooi op. Met een hakbal tekende de verdediger voor doelpunt nummer drie. 

Tien minuten voor tijd maakte verdediger Jean-Charles Castelletto het drama voor Nantes compleet. Hij hield de doorgebroken Neymar vast, kreeg zelf rood en zag hoe de Braziliaan van elf meter mocht aanleggen voor de vierde goal. De aanvaller koos voor een gewaagde strafschop door het midden, maar was hiermee doelman Alban Lafont toch voor de tweede keer op de avond te slim af. PSG won met 4-0 en mocht voor de negende keer in tien jaar tijd de Trophée des Champions in de lucht houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou nou, tegen Nantes nog wel. Wat een topclub is het ook.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, in Frankrijk zullen ze wel kampioen worden, maar in de CL zal het weer het bekende verhaal worden lijkt me.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen