Haaland herhaalt Dortmund-kunstje en wordt matchwinner bij debuut

7 augustus 2022, 19:38

Manchester City heeft goud in handen met Erling Haaland. De aanvaller kostte de club tientallen miljoenen, maar liet meteen zien dat het geen weggegooid geld is. Tegen West Ham United zorgde hij voor de overwinning met twee treffers.

Vorig seizoen miste Pep Guardiola een echte spits na het vertrek van Sergio Agüero, die naar FC Barcelona ging. De club probeerde toen Harry Kane te halen, maar hij was onbetaalbaar. Deze zomer werd doorgeschakeld naar Haaland, die in zijn Premier League-debuut meteen zijn visitekaartje heeft afgegeven met twee treffers. Na iets meer dan dertig minuten mocht hij vanaf de stip de score openen nadat hij zelf was gevloerd. Na rust maakte hij de tweede treffer na een mooie pass van Kevin De Bruyne.

Het is niet voor het eerst dat de aanvaller scoort bij zijn debuut. Toen hij twee jaar geleden naar Borussia Dortmund ging, wist hij bij zijn eerste officiële wedstrijd in de Duitse competitie meteen een hattrick te maken. Dat lukte de Noor nu niet, maar het mocht de pret niet drukken.

Met de overwinning heeft Manchester City optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van Liverpool. De ploeg van Virgil van Dijk kwam niet verder dan 2-2 tegen Fulham, waardoor er meteen een klein gaatje is geslagen tussen beide clubs. Vorig jaar was het een ongekend spannende titelstrijd, waarbij de prijs uiteindelijk een prooi werd voor Guardiola en zijn spelers.