Blijft hij dan toch? 'Memphis krijgt bijzonder rugnummer bij Barça'

11 augustus 2022, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong is niet de enige Nederlander van FC Barcelona die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een vertrek uit Catalonië. Ook Memphis Depay lijkt de grootmacht te gaan verlaten. De aanvaller moest onlangs zijn rugnummer overdragen aan Robert Lewandowski. Afgelopen zondag speelde Memphis met 25 op zijn rug, maar als we La Liga moeten geloven, krijgt hij een mooier nummer.

FC Barcelona is deze zomer de meest besproken en misschien ook wel bekritiseerde club. Hoewel de Catalanen nog flink wat financiële problemen hebben, roerden ze zich flink op de transfermarkt. Zo haalde Barça niet alleen Lewandowski naar Spanje, maar ook Raphinha, terwijl Ousmane Dembélé na een lange soap alsnog zijn handtekening zette onder een nieuw contract. De concurrentie is er dus niet minder op geworden voor Memphis, die niet voor niets in verband wordt gebracht met een overstap naar Juventus.

Lees ook: Transfer aanstaande: 'Juve wil haast maken met Memphis'

De geruchten over een vertrek uit Barcelona namen de voorbije week toe. Niet in de laatste plaats omdat Lewandowski tijdens zijn officiële presentatie in het Spotify Camp Nou met nummer 9 op zijn rug liep. Dat nummer was vorig seizoen nog eigendom van Memphis. Tijdens de wedstrijd om de Trofeu Gamper, afgelopen zondag tegen het Mexicaanse Pumas UNAM, droeg invaller Memphis nummer 25. Maar daarmee lijkt hij niet aan de competitie te gaan beginnen. Van de officiële website van LaLiga heeft de Oranje-international namelijk rugnummer 14 gekregen.

FC Barcelona zelf heeft dat nog niet bevestigd. Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang, twee concurrenten van Memphis, kregen beiden een nieuw rugnummer. Of Memphis daadwerkelijk met '14' binnen de lijnen verschijnt, zal nog moeten blijken. Niet in de laatste plaats omdat een vertrek dus aanstaande is. Juventus zou een tweejarig contract voor hem hebben klaarliggen. Mocht Memphis daarmee akkoord gaan, is FC Barcelona naar het schijnt bereid om het contract van de aanvaller te beëindigen. Dat loopt nog door tot de zomer van 2023.

Race tegen de klok

De mensen die nu naar de website van LaLiga gaan om te kijken of bovenstaande klopt, zullen de aanwinsten van FC Barcelona in ieder geval nog niet tegenkomen. De club heeft Andreas Christensen, Franck Kessié, Jules Koundé, Raphinha en Lewandowski nog altijd niet kunnen registreren. Ook achter Sergi Roberto en Dembélé staat een vraagteken voor de eerste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano, die zaterdagavond op het programma staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen