Senegal-Nederland toch níét het openingsduel van WK in Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 augustus 2022 – Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook definitief: het Nederlands elftal acteert niet in de openingswedstrijd van het komende WK in Qatar. Oranje zou in eerste instantie het eindtoernooi op 21 november openen tegen Senegal, maar de FIFA heeft besloten om de start een dag naar voren te halen. Daardoor kan gastland Qatar alsnog 'gewoon' aantreden in het eerste groepsduel. 

Senegal-Nederland toch níét het openingsduel van WK in Qatar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje werd tijdens de loting voor de groepsfase van het WK gekoppeld aan gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Louis van Gaal had in de aanloop naar de loting voorspeld dat Nederland in de groep van Qatar terecht zou komen en de bondscoach had het dus bij het juiste eind. Maar waar Van Gaal mogelijk geen rekening mee had gehouden, was het feit dat zijn ploeg ook de openingswedstrijd van het WK zou spelen. Oranje zou daarin aantreden tegen Senegal, omdat gastland Qatar een grote vuurwerkshow in petto heeft en die kan natuurlijk niet plaatsvinden bij daglicht. 

Een gastland dat het WK níét opent is natuurlijk raar en tot die conclusie is de FIFA nu ook gekomen. De wereldvoetbalbond heeft, zoals eerdere berichtgeving uit Engeland al deed vermoeden, de start van het WK een dag naar voren gehaald. Qatar opent het WK nu op zondag 20 november met een wedstrijd tegen Ecuador. De ontmoeting tussen Senegal en Nederland wordt nog wel gespeeld op maandag 21 november, maar begint een paar uur later. Waar Oranje in eerste instantie om 11.00 uur Nederlandse tijd aan zijn eerste groepswedstrijd zou starten, treft het Senegal nu om 17.00 uur. Ook het treffen tussen Qatar en Ecuador wordt op dat tijdstip gespeeld. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd