AZ na onvervalste zevenklapper in play-offs Conference League

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 augustus 2022 – AZ heeft donderdagavond gehakt gemaakt van Dundee United. De Alkmaarders poetsten de eerdere 1-0 nederlaag glansrijk weg. In eigen huis werd het liefst 7-0 tegen de Schotten. Dankzij de galavoorstelling kwalificeert AZ zich voor de play-offs van de voorronde in de Conference League. Daarin gaat het spelen tegen het Portugese Gil Vicente.

AZ na onvervalste zevenklapper in play-offs Conference League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat de Schotten aanvankelijk veel hoop hadden op het bereiken van de volgende ronde, bleek onder meer uit het volle uitvak. Die fans lieten zich aanvankelijk fanatiek horen, maar dat werd gaandeweg de eerste helft steeds minder. Na zes minuten kreeg AZ de eerste kans. Evangelos Pavlidis stuitte na een mooi overstapje van Dani de Wit op Dundee-doelman Mark Birighitti. AZ bleef vervolgens wel dominanter, maar kansen bleven uit.

Na een kleine twintig minuten schoot Hakon Evjen net naast. De Noor was even later opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar zag Birighitti zijn schot in de korte hoek fraai redden. Niet veel later scoorde Pavlidis wél. Na een uitstekend uitgespeelde aanval over links, met een assist van Milos Kerkez, schoot de Griek van dichtbij raak: 1-0. Niet veeel later redde Hobie Verhulst zijn ploeg met een puike redding op een halve omhaal van Ian Harkes.

Het bleek het begin van een voetbalshow in de eerste helft. Na ruim een half uur verdubbelde Tijani Reijnders met een afstandsschot de voorsprong. Dundee United moest komen en dat speelde AZ in de kaart. Pavlidis kopte AZ enkele minuten later vanuit een hoekschop op een riantere voorsprong. De Schotten werden van het kastje naar de muur gestuurd en Reijnders rondde niet veel later opnieuw een goede aanval af: 4-0. Evjen maakte vlak voor rust aan alle spanning, voor zover die er nog was, definitief een einde. De aanvaller zorgde met een puik schot in de bovenhoek voor de 5-0. 

Na de theepauze ging AZ direct vrolijk verder. De eerste aanval was direct raak. Een schot van Pavlidis werd geblokt en viel voor de voeten van Dani de Wit, die koel binnenschoot. Daarna was er een lange tijd minder te beleven in het AFAS Stadion. Of het moest enkele Schotse toeschouwers betreffen, die nog voor het uur het stadion verlieten. Zij zaten ongetwijfeld al aan de alcohol toen invaller Mayckel Lahdo een ruim kwartier voor tijd voor de zevende van de avond zorgde.

Het gebeurde vlak voordat Riechedly Bazoer zijn officiële debuut in het shirt van AZ maakte. Met nog een kwartier op de klok verving hij Jordy Clasie. In de slotfase kregen invallers Yusuf Barasi en Mayckel Lahdo nog  kansen, maar zij scoorden net niet. Niemand die er om maalde in Alkmaar; het publiek stond immers al lang op de banken. Dat was het enige juiste signaal naar de ploeg die in de kleine twee uur daarvoor meer dan oppermachtig was.

Opstelling en beoordelingen AZ*
AZ:
Hobie Verhulst 7; Pantelis Hatzidiakos 7.5 (63. Azlak Witry), Sam Beukema 7.5, Bruno Martins Indi 7.5, Milos Kerkez 7.5 (63. Mees de Wit 7); Tijani Reijnders 9; Jordy Clasie 7 (75. Riechedly Bazoer -), Dani de Wit 7.5 (75. Yusuf Barasi -); Hakon Evjen 8, Vangelis Pavlidis 8.5, Myron van Brederode 6.5 (63. Mayckel Lahdo 7)

Man of the Match: Tijani Reijnders
*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd