'Ajax stalt Ünüvar tijdelijk ergens anders door moordende concurrentie'

12 augustus 2022, 09:50

Naci Ünüvar gaat Ajax tijdelijk verlaten. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler begon deze voorbereiding sterk, maar lijkt weinig zicht op speeltijd te hebben door de moordende concurrentie. Een verhuurperiode zou daarom een logische zet zijn voor zowel club als speler.

Een tijdelijk vertrek van het talent heeft volgens het Algemeen Dagblad alles te maken met de 'sportieve en financiële groei' van de club. Ünüvar debuteerde als zestienjarige in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ruim tweeënhalf jaar later staat de teller nog maar op drie duels in het eerste elftal. Zijn Eredivisiedebuut laat nog op zich wachten.

De spelmaker was afgelopen seizoen een van de smaakmakers in de Keuken Kampioen Divisie. De jeugdinternational was zestien keer trefzeker en bereidde twaalf doelpunten voor in 33 wedstrijden. Ajax ziet zijn potentie, niet voor niets tekende hij deze zomer een nieuw contract tot medio 2026. Een doorbraak zit er echter nog niet in, waardoor een verhuurperiode een logische stap lijkt. Welke club geïnteresseerd is, is momenteel niet duidelijk.

Klaiber en Schuurs

Ajax ziet Ünüvar waarschijnlijk op huurbasis vertrekken, maar ook twee spelers lijken de deur in Amsterdam definitief achter zich dicht te trekken. Sean Klaiber mag van de clubleiding vertrekken na de komst van Jorge Sánchez en Perr Schuurs zou zelf graag een stap willen maken. Hij wil wekelijks spelen, maar dat gaat niet lukken bij de landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen