SC Heerenveen behoudt parels: "Geen concrete belangstelling geweest"

31 augustus 2022, 11:19

Veel technisch directeuren zitten de komende uren vol spanning naar hun telefoon te kijken, maar dat geldt niet voor Ferry de Haan. De technisch manager van SC Heerenveen is uitgewinkeld en geïnteresseerde partijen hoeven nu ook niet meer aan te kloppen. 

"Als er nog een club belt, verwijs ik ze vriendelijk door naar 1 januari volgend jaar", vertelt De Haan aan Voetbal International. Waar de afgelopen jaren miljoenen verdiend werden op de transfermarkt, bleven alle parels nu in het Abe Lenstra Stadion. Vooral Amin Sarr en Milan van Ewijk lijken in de toekomst een stap omhoog te kunnen maken, maar ze blijven nu dus behouden. "Aan de ene kant omdat we de keuze hebben gemaakt sportief te willen presteren. Als dat dit seizoen gaat gebeuren, komen die uitgaande transfers vanzelf. In alle eerlijkheid moet ik daaraan toevoegen dat er ook geen concrete belangstelling geweest is voor een van onze talenten."

In totaal vertrokken negen spelers uit Friesland, terwijl er zes spelers teruggehaald werden. Daarnaast werd Sydney van Hooijdonk voor een extra seizoen gehuurd. Het is volgens De Haan een bewuste keuze om met een kleinere selectie aan de slag te gaan. "We zijn best tevreden met onze window, hoewel je pas over een tijdje pas precies kunt zeggen hoe bepaalde dingen zijn uitgepakt", aldus de bestuurder, die er wel over getwijfeld heeft of er nog een extra verdediger gehaald moest worden.

Centraal achterin zijn Sven van Beek, Joost van Aken en Pawel Bochniewicz allemaal behoorlijk blessuregevoelig. "We hebben ook overwogen er nog iemand bij te halen, maar er is geen optie gepasseerd waar we met zijn allen volmondig ja op zeiden. Dan is dit wat het is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Parels ? welke parels ?😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen