Schreuder ontkent rebellerende Alvarez en Kudus: "Goed overleg"

2 september 2022, 17:16

Alfred Schreuder (49) heeft het vrijdag opgenomen voor Mohammed Kudus en Edson Alvarez. Het duo ontbrak deze week op de training vanwege transferperikelen, maar volgens de oefenmeester gebeurde dat – op één moment na – wel in overleg. Een disciplinaire straf lijkt er dan ook niet te komen voor de middenvelders, die tegen SC Cambuur gewoon inzetbaar zijn. 

"Dat is in goed overleg gegaan, alleen bij de tweede keer was ik het er niet mee eens", vertelt Schreuder op de clubsite over de afwezigheid van Kudus, die tot tweemaal toe een training skipte om een transfer naar Everton te forceren. De eerste keer deed hij dat met permissie en dat gold ook voor Alvarez. "Bij hem speelden er dingen op de laatste dag van de transferperiode, dan is het logisch dat er iets gebeurt bij zo'n jongen. We hebben toen afgesproken dat hij niet mee zou trainen. Ik wist ervan en dat is in goed overleg gebeurd."

Volgens Schreuder heeft het duo zich wél professioneel opgesteld en kunnen ze dit weekend tegen SC Cambuur dan ook gewoon spelen. "Álvarez wil heel graag voor Ajax spelen en dat heb ik op het veld gezien", aldus de coach, die verder kan beschikken over een vrijwel complete selectie. Aanwinsten Lucas Ocampos en Florian Grillitsch zijn meteen speelgerechtigd en alleen Owen Wijndal is vanwege een blessure nog niet van de partij.

Lees ook: Onrust bij Ajax na roerige week: 'Kwaad bloed gezet en machtsstrijd'

Vertrek Antony

Over de uitgaande transfer van Antony bleef Schreuder bij zijn standpunt dat hij eerder ook al deelde. "Ik was persoonlijk niet blij met het feit dat hij niet trainde en speelde. Dat weet hij van mij, dat ik dat niet goedkeur", zei de oefenmeester, die wel vrede heeft met het vertrek van de Braziliaan. "Iedereen weet: Antony is een goede vent en ik gun hem het beste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In goed overleg trainingen skippen om een transfer te forceren.... Ge-lul!

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan de andere kant moet je ook niet alles geloven wat de media schrijft.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar heb jij een punt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen