Lewandowski overtreft Haaland en Mbappé, invalbeurt Memphis

7 september 2022, 22:58

FC Barcelona heeft geen fout gemaakt bij de start van het nieuwe Champions League-seizoen. Viktoria Plzen werd in Camp Nou met 5-1 opzijgezet. Robert Lewandowski was met een hattrick de grote man aan Catalaanse zijde. In dezelfde groep deed Bayern München uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen Internazionale om te zetten in een 0-2 zege.

FC Barcelona - Viktoria Plzen 5-1

Erling Haaland en Kylian Mbappé waren op de eerste Champions League-avond van het seizoen twee keer trefzeker, Lewandowski deed daar deze woensdag nog een schepje bovenop. De Poolse spits maakte na een half uur zijn eerste van de avond, vlak voor rust zijn tweede en completeerde halverwege de tweede helft zijn hattrick.

De wedstrijd begon voor Barcelona, met Frenkie de Jong als basisspeler, met een doelpunt van Franck Kessié. De middenvelder kopte raak nadat een corner van Ousmane Dembélé met het hoofd werd teruggelegd door Jules Koundé. De wedstrijd leek te kantelen toen Andreas Christensen met rood van het veld werd gestuurd en Viktoria Plzen een strafschop kreeg, maar na ingrijpen van de VAR werd de beslissing van de scheidsrechter teruggedraaid en kreeg Barcelona een vrije trap.

Lewandowski zorgde er even later voor dat de score werd verdubbeld, alvorens Viktoria Plzen wat terugdeed via Jan Sykora. De Poolse doelpuntenmachine zorgde er vervolgens op aangeven van Dembélé voor dat Barça alsnog met een marge van twee doelpunten ging rusten. Barça maakte het karwei na rust af. Eerst schoot Lewandowski zijn derde van de avond binnen, vervolgens bepaalde Ferran Torres de eindstand op 5-1. Memphis Depay kreeg als invaller zijn eerste officiële minuten van het seizoen, maar kon dat niet opluisteren met een doelpunt of assist.

Internazionale - Bayern München 0-2

In de groep van Barcelona nestelde Bayern München zich op de tweede plek. Dat deed de Duitse formatie door Internazionale een nederlaag toe te brengen. André Onana, die de voorkeur boven Samir Handanovic kreeg en zodoende zijn eerste officiële minuten in Italiaanse dienst maakte, moest de bal twee keer uit het net vissen.

Hij trof op het veld een oud-teamgenoot aan: Matthijs de Ligt, met wie hij bij Ajax heeft samengespeeld. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch kwamen niet van de bank af bij Bayern, dat halverwege de eerste helft de leiding nam door een doelpunt van Leroy Sané. Hij werd diep gestuurd door Joshua Kimmich en rondde beheerst af. Het tweede Duitse doelpunt viel na rust. Danilo D'Ambrosio, die enigszins verrassend de voorkeur boven Stefan de Vrij kreeg, werkte de bal per ongeluk in eigen doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen