Napoli slacht Liverpool en geeft Ajax het goede voorbeeld

7 september 2022, 22:56   Bijgewerkt: 7 september 2022, 23:01

Napoli is in de Champions League-groep van Ajax bijzonder goed van start gegaan. Liverpool werd in het eigen Stadio Diego Armando Maradona met maar liefst 4-1 van de mat geveegd. De technische staf van de Amsterdammers zal gretig gebruik gaan maken van de beelden van vanavond, want volgende week wacht Ajax het bezoek aan Anfield.

Liverpool, met Virgil van Dijk zoals gebruikelijk in de basis, kende een valse start tegen de Italianen. Routinier James Milner gaf met een handsbal na een paar minuten al een strafschop weg, die door Piotr Zielinski feilloos achter Alisson Becker werd geschoten: 1-0. Na een kwartier had het al 2-0 moeten zijn, toen Viktor Oshimen het ook van elf meter mocht proberen na een overtreding van Van Dijk, die de Nederlander bovendien geel opleverde. Maar Alisson lag in de goede hoek, en Napoli kreeg ook de rebound er niet in. Van Dijk maakte zijn fout later in de eerste helft nog enigszins goed, toen hij zijn doelman te hulp schoot door een schot van Khvicha Kvaratskhelia voor de doellijn weg te halen.

Het bleek uiteindelijk slechts uitstel van executie, want een minuut later maakte André-Frank Zambo Anguissa alsnog de 2-0 die al zo lang in de lucht hing. En nog was de gifbeker niet leeg, want op slag van rust deed ook Giovanni Simeone, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Oshimen, van dichtbij een duit in het zakje. Liverpool mocht dus met een ongekende 3-0 achterstand de kleedkamers op gaan zoeken in de rust.

Jürgen Klopp haalde de ongelukkige Joe Gomez halverwege naar de kant en bracht Joël Matip, maar wie dacht dat Liverpool in het tweede bedrijf uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. Binnen twee minuten had Napoli er weer eentje inliggen, toen Zielinski in twee instanties Alisson kon verschalken. Luis Diáz deed korte tijd later nog wel wat terug, maar dat was een zeer kleine pleister op een enorme wonde. En dus heeft Ajax kunnen zien dat dit Liverpool zeker zwakke punten heeft, al zal het volgende week gesteund door het eigen publiek toch beter voor de dag zal willen komen dan vanavond in Napels het geval was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen