Kuyt baalt van witte zakdoekjes bij ADO: "Dit helpt niet"

10 september 2022, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het wil dit seizoen nog niet vlotten met ADO Den Haag. Vrijdagavond werd ternauwernood een punt uit het vuur gesleept tegen Jong AZ (2-2). Gedurende de wedstrijd waren witte zakdoekjes op de tribunes van het Bingoal Stadion te zien. Dirk Kuyt had gehoopt op meer steun van de achterban.

Zelf deden de zakdoekjes hem niet zo veel, vertelde Kuyt na afloop tegen Omroep West. "Ik heb een behoorlijk dikke huid", aldus de trainer van ADO. "Maar ik vind het wel lastig voor mijn spelers. Ik had echt gehoopt dat het publiek, dat ontevreden mag zijn, in ieder geval negentig minuten achter de groep staat om de spelers te steunen. Dat hebben zij nodig. En ik denk dat de supporters net dat beetje verschil hadden kunnen maken om ons over dat dode punt heen te helpen en de wedstrijd vandaag te winnen. Nu voelde je toch eigenlijk vanaf het begin al een beetje een negatieve sfeer."

ADO staat na zes speelrondes slechts zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. De Hagenaren veroverden tot nu toe vier punten, één meer dan hekkensluiters Helmond Sport en FC Den Bosch. Kuyt kan op dit moment alle hulp goed gebruiken - ook die van de eigen supporters. "Ik heb al eerder teksten gehoord naar mij en de ploeg dat we moesten voetballen en jagen. En als je er dan juist achter gaat staan, help je het team. Dit helpt niet", zegt hij. "Dat is jammer en daar hebben we mee te maken. We hebben onszelf in deze situatie gebracht en dan moeten we dat zelf maar oplossen."

Gebrek aan vertrouwen

Waar ADO hoopte een rol te spelen in de strijd om de bovenste plekken, werd er tot nu toe nog maar één keer gewonnen. Mario Bilate wordt er moedeloos van. "Het voelt een beetje alsof het bij ons niet een beetje tegenzit, maar echt allemaal tegenzit", zegt de aanvaller. "We missen vertrouwen in de ploeg en durf aan de bal. Dat is terug te zien in ons spel. We moeten een drempeltje over en dat zou met één of twee goede potten kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop het niet, deze man is niet geschikt voor het trainersvak. Nu krijgt het publiek de schuld, maar hij is zelf de boosdoener.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen