Complimenten voor Ten Hag na moeilijke start: "Dat is heel knap"

10 september 2022, 16:28

Foppe de Haan is onder de indruk van de trainer Erik ten Hag. De Tukker beleefde een dramatische start bij Manchester United, maar lijkt de boel inmiddels aardig op de rails te hebben. De Haan hoopt dat Ten Hag erin slaagt om het Nederlandse trainersgilde international weer mee te laten tellen.

Een 1-2 nederlaag tegen Brighton, gevolgd door een vernedering door Brentford. Nee, de start van Ten Hag in Engeland verliep niet naar wens. Maar de Tukker bleef desondanks vasthouden aan zijn filosofie. Dat verbaast De Haan niets. "Hij heeft echt een idee en maakt dat trainbaar", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Hij stelt eisen, is daar heel duidelijk in en lijkt me volstrekt betrouwbaar in de dingen die hij wil en doet. Daarom houdt hij het bij clubs ook zo lang vol."

Bovendien heeft Ten Hag volgens De Haan door 'waar het voetbal naartoe gaat'. "Het spel in de kleine ruimte en het enorm fysieke. Niet in de zin van powerboys, maar die snel en vaardig zijn én kunnen lopen. 'Je moet kunnen rennen, rennen, rennen!' riep hij een keer ergens. Dat is ook zo. En je moet lef hebben." In eerste instantie was het nog maar de vraag of Ten Hag erin zou slagen om de vedettes van Manchester United mee te krijgen. Maar daar lijkt hij inmiddels in te zijn geslaagd. "Hij was ook direct heel duidelijk tegen Cristiano Ronaldo. Dat was goed. Die zaten tegen Arsenal op de bank en lacht weer. Dat is heel knap", is De Haan lovend.

Dat heeft volgens De Haan grotendeels te maken met vertrouwen. "Dan durf je en zie je niet achter iedere boom een vijand." Manchester United heeft onder Ten Hag de weg omhoog inmiddels ingezet. Na de blamage bij Brentford won de nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland van achtereenvolgend Liverpool (2-1), Southampton (0-1) en Arsenal (3-1). Afgelopen donderdag leed United echter een 0-1 nederlaag tegen Real Sociedad in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen