Wéer geen thuiszege voor NEC, maar Fortuna baalt het meest

10 september 2022, 18:34   Bijgewerkt: 10 september 2022, 20:04

Op het nippertje heeft NEC zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij gelijk gespeeld. De Nijmegenaren hoopten in de eigen Goffert tegen Fortuna Sittard eindelijk weer eens thuis te winnen, maar moesten na een heerlijke knal van Oguzhan Özyakup genoegen nemen met een punt: 1-1. NEC kon het vooral zichzelf verwijten, want het kreeg vooral in de eerste helft genoeg kansen om afstand te nemen van de nummer laatst in de Eredivisie.

Vorig seizoen won NEC slechts drie van de zeventien thuiswedstrijden en ook dit seizoen liep het in de Goffert nog niet hard. FC Twente ging er met de drie punten vandoor en FC Groningen pakte er één in Nijmegen. Deze ploegen konden vooral met een resultaat vertrekken omdat NEC zelf de kansen niet benutte. Achterin stond het goed, maar voorin lukte er weinig. Alleen tegen FC Volendam (1-4) werd veel gescoord.

Hetzelfde liedje speelde zich ook tegen Fortuna Sittard weer af. Mikkel Duelund en Landry Dimata kregen uitgelezen mogelijkheden met hun hoofd, maar kopten recht op keeper Ivor Pandur af. Later mikte Iván Márquez nog te hoog. Zo werd het een repeterend verhaal voor NEC, dat er nog bijna de rekening voor gepresenteerd kreeg in de eerste helft. Burak Yilmaz nam een vrije trap uitstekend, maar Jasper Cillessen tikte de bal geweldig uit de bovenhoek.

De teruggekeerde keeper van NEC kon halverwege de tweede helft echter niets doen aan de 0-1 van invaller Özyakup. De nieuwste Turkse aanwinst van de Limburgers kreeg alle ruimte om uit te halen en vond met een heerlijke knal het doel. Zo leek hij meteen het goudhaantje te worden, want het zag er niet naar uit dat NEC het publiek nog op de banken kreeg. Ondanks de zeer late gelijkmaker van invaller Pedro Marques dropen de fans wederom teleurgesteld af, net als Fortuna. Dat dacht met tien man (twee keer geel Dogan Erdogan) de eerste zege binnen te halen. Desondanks is het wel van de nul af en staat de teller nu op één.

Opstellingen en beoordelingen*:

NEC: Jasper Cillessen 6.5, Bart van Rooij 6, Iván Márquez 6, Calvin Verdonk 5, Souffian El Karouani 5 (81. Magnus Mattsson -), Dirk Proper 5.5 (81. Pedro Marques -), Lasse Schöne 6, Mikkel Duelund 5 (62. Ibrahim Cissoko 5), Oussama Tannane 5, Elayis Tavsan 5, Landry Dimata 5.

Fortuna Sittard: Ivor Pandur 7, Ivo Pinto 5 (62. Oguzhan Özyakup 7), Rodrigo Guth 6, Dimitrios Siovas 5, Tijjani Noslin 6 (37. Rémy Vita 5.5), Deroy Duarte 5, Arianit Ferati 4.5 (80. Roel Janssen -), George Cox 5.5, Iñigo Córdoba 4.5 (46. Mats Seuntjens 5), Burak Yilmaz 6, Paul Gladon 5 (80. Dogan Erdogan -).

Man of the match: Ivor Pandur

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen