Ajax-spits Brobbey eerlijk: "Ik was wel een beetje gefrustreerd"

10 september 2022, 21:08

Ajax-spits Brian Brobbey (20) was afgelopen woensdagavond geïrriteerd over het feit dat hij nog maar twee minuten mocht meespelen tegen Rangers FC in de groepsfase van de Champions League. De sterke spits moest op de bank beginnen, viel kort in en besloot vervolgens om de ereronde over te slaan. Daar werd over gesproken in de Johan Cruijff Arena.

"Ik was wel een beetje gefrustreerd", erkende Brobbey na de 5-0 zege op sc Heerenveen tegenover ESPN over afgelopen week. "Wat volgens mij normaal is, want je wilt spelen. Of het meespeelde dat ik nog twee minuten moest opdraven? Ja, een beetje wel. Maar ik kan er niks anders van maken, want de keuze ligt bij de trainer."

Schreuder gaf voor het duel al aan dat er gesproken was met de spits. "Maar dat is tussen de trainer en mij", wilde Brobbey er niet al te veel over kwijt. "We hebben een brede selectie en de trainer heeft aangegeven dat hij wil gaan rouleren. Als speler wil je graag spelen, maar je moet de ideeën van de trainer respecteren." Tegen sc Heerenveen maakte Brobbey als invaller een doelpunt. "Als spits wil je altijd scoren. Je begint op de bank, dan wil je het laten zien. Als je erin komt, moet je gas geven."

Lees ookAjax-trainer Schreuder sprak met ontevreden Brobbey

Kudus spits bij Ajax

Ook werd Brobbey gevraagd naar de verrichtingen van concurrent Mohammed Kudus, die zelfs tweemaal scoorde tegen de Friezen en tegen Rangers ook veel indruk maakte als diepe spits. "Kudus is mijn maatje, ik ben blij voor hem. Hij heeft het fantastisch gedaan. Ik praat er verder niet met hem over", doelde hij op het feit dat de Ghanees hem momenteel uit de basis houdt bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LesserMagic
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meneer heeft nog niets gepresteerd en hangt nu al de diva uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen