AZ en Twente verliezen aansluiting bij top met remise

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 september 2022 – AZ en FC Twente hebben zondagmiddag de punten moeten delen na een zwaarbevochten gelijkspel in Alkmaar. (1-1). Na een matige eerste helft waarin een record aantal balverlies werd geleden tot dusver in dit seizoen waren het uiteindelijk Jens Odgaard en Manfred Uvalde die trefzeker waren. Hierdoor blijft AZ ongeslagen in de Eredivisie en neemt de ploeg de derde plaats in de Eredivisie over, terwijl Twente de vijfde plaats inneemt.

AZ en Twente verliezen aansluiting bij top met remise

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zowel AZ als Twente waren goed begonnen aan dit Eredivisie seizoen en met respectievelijk dertien en twaalf punten werd een felle strijd om de derde plaats verwacht. In de eerste helft was echter weinig zichtbaar van de kwaliteiten van beide ploegen. Door veel slordigheden in balbezit, vooral op de helft van de tegenstander, wist noch AZ noch Twente tot uitgespeelde kansen te komen, wat een vrij saaie eerste helft opleverde. De grootste kans van de eerste helft was uiteindelijk voor Tijjani Reijnders, die in de veertiende minuut een goede voorzet van Milos Kerkez niet tot doelpunt kon bekronen en ruim naast schoot. Ook hierna kwamen de teams niet verder dan een aantal pogingen van ruime afstand en een voorzet uit de corner, waardoor er na drie kwartier nog steeds een brilstand op het scorebord te vinden was.

In de tweede helft was er echter een andere teamgeest op het veld waar te nemen en leken beide teams meer voor de overwinning te willen strijden, waardoor de ruimtes groter werden op het veld. Dit leverde in de 54e minuut dan ook de openingstreffer op voor AZ, na een fase waarin zij de controle volledig in handen hadden. Een voorzet van Reijnders werd goed verlengd en belandde bij Odgaard, die niet lang nadacht en de bal over Lars Unnerstall in het doel schoot.

Twente gaf zich vervolgens niet gewonnen en verhoogde de druk op AZ, wat een grote kans voor Ricky van Wolfswinkel opleverde in de 70e minuut. Na een fout van AZ-doelman Hobie Verhulst kwam de spits een op een met de doelman en wist hij de paal te raken. In de 81e minuut werd Twente beloond voor het goede spel via invaller Ugalde, die als gouden wissel Twente op gelijke hoogte schoot.

Generale repetitie
In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning, maar zou in de stand geen verandering meer komen. Zo kent AZ uiteindelijk een matige generale repetitie richting de Conference-League wedstrijd tegen FC Vaduz van aankomende donderdag. Twente daarentegen zet de goede start van de Eredivisie voort en is het met dertien punten uit zes wedstrijden op de vijfde plaats terug te vinden. De ploeg van Ron Jans kan zich nu richten op de uitwedstrijd in Heerenveen van volgende week.

Opstellingen en beoordelingen:
AZ: Hobie Verhulst 6.5, Pantelis Hatzidiakos 6 (60. Yukinari Sugawara 6.5), Sam Beukema 6.5, Maxim Dekker 6, Milos Kerkez 6.5, Tijjani Reijnders 7, Jordy Clasie 6, Dani de Wit 5.5 (78. Yusuf Barasi -), Hakon Evjen 5 (33. Mayckel Lahdo 6.5), Jens Odgaard 6.5 (78. Riechedly Bazoer -), Myron van Brederode 5.5 (60. Mees de Wit 6)

FC Twente: Lars Unnerstall  6.5, Joshua Brenet 6.5 (81. Manfred Ugalde -*), Mees Hilgers 6, Robin Pröbber 6, Gijs Smal 6.5, Mathias Kjolo 6 (41. Wout Brama 6.5), Ramiz Zerrouki 7, Michel Vlap 5 (58. Daan Rots 6), Christos Tzolis 5.5 (58. Virgil Misidjan 7), Ricky van Wolfswinkel 6.5, Václav ?erný 6.5.

Man of the Match: Tijjani Reijnders
*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd