Dit deden de Europese tegenstanders van de Nederlandse clubs

11 september 2022, 20:43

De Nederlandse deelnemers aan de Europese toernooien vervolgen komende week hun jacht op overwintering. Ajax, Feyenoord, PSV en AZ spelen deze week de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions-, Europa- en Conference League. Wat deden de tegenstanders van komende week dit weekend? FCUpdate.nl zet het voor je op een rijtje.

Ajax en PSV

We kunnen de tegenstanders van Ajax en PSV op één hoop gooien, want Liverpool en Arsenal speelden afgelopen weekend niet. Dat had te maken met het overlijden van koningin Elizabeth, waardoor Engeland in nationale rouw verkeert. Lange tijd leek het erop dat de Europese duels wél door zouden gaan, maar daar staat sinds zondagmiddag een groot vraagteken achter. Het is nog altijd onduidelijk of de Engelse clubs in actie komen. Als de wedstrijden worden afgelast, krijgt de UEFA te maken met een enorme puzzel: dit kalenderjaar zijn er, mede vanwege het WK in november, geen mogelijkheden meer om in te halen.

Feyenoord

Sturm Graz beleefde in aanloop naar het bezoek aan Feyenoord van komende donderdag een perfecte generale. Het Oostenrijkse Austria Klagenfurt werd met 0-2 verslagen, waardoor Sturm Graz de derde plaats van de competitie bezet. Bij de topclub was voormalig Sparta-spits Emanuel Emegha trefzeker. Sturm Graz begon afgelopen week met een 1-0 overwinning op FC Midtjylland sterk aan de nieuwe Europese campagne.

AZ

Een gelijkspel voor FC Vaduz dit weekend. Neuchatel Xamax hield de Zwitserse opponent van AZ op een 1-1 gelijkspel, waardoor Vaduz nog altijd op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen pakt. Met vier gelijke spelen staat Vaduz op de tiende plaats in de Zwitserse competitie. AZ zelf speelde eveneens gelijk: het treffen met FC Twente eindigde ook in 1-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen