Van Hanegem kritisch op Van Nistelrooij en 'kan genieten' van Yilmaz

12 september 2022, 08:05

Ruud van Nistelrooij kreeg in de aanloop naar de thuiswedstrijd van PSV tegen RKC Waalwijk de vraag of de Waalwijkers een 'prettige' tegenstander waren voor zijn ploeg. De oefenmeester baarde opzien door te stellen dat PSV het heel lastig zou krijgen. PSV beleefde weliswaar een moeilijke middag tegen RKC, maar Willem van Hanegem vindt het 'onzin' dat Van Nistelrooij de opponent neerzette als 'een soort Real Madrid'.

PSV beleefde een belabberde aanloop naar de ontmoeting met RKC Waalwijk. De Eindhovenaren leden op bezoek bij FC Twente een pijnlijke 2-1 nederlaag, gevolgd door een gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt in de Europa League. Van het vertrouwen waarmee PSV in de eerste weken van dit seizoen speelde, was weinig meer over. RKC Waalwijk leek in eerste instantie misschien wel de ideale tegenstander om de draad weer op te pikken, maar dat ontkende Van Nistelrooij stellig op de persconferentie van vrijdag.

Dat verbaasde Van Hanegem. 'Ik ken Van Nistelrooij als een pure winnaar. Toen ik hem meemaakte bij het Nederlands elftal zat hij iedereen achter zijn broek aan, maakte ruzie met mensen die liever een blaasje namen dan gas wilden geven en als het slecht was, was het slecht', schrijft het clubicoon van Feyenoord in zijn column bij het Algemeen Dagblad. Van Hanegem ziet bij PSV echter een andere Van Nistelrooij. 'De ploeg zet reuzenstappen, hij klapt en schreeuwt zich suf. En na afloop stapt hij pas het veld af als hij iedereen heeft bedankt op het veld en op de tribunes. Trainers krijgen soms imbeciele vragen, maar RKC neerzetten als een soort Real Madrid is ook onzin.'

Dat Van Nistelrooij de optredens van zijn ploeg positief blijft benaderen, is natuurlijk niet zo vreemd. Het zou wat zijn als hij zijn eigen spelers zou afbranden in de media. Maar volgens Van Hanegem mag het wel wat realistischer. 'Het is waarschijnlijk zijn manier, maar de mensen zijn niet gek en zien een worstelend PSV.' Niet voor niets maakte PSV zondag tegen RKC Waalwijk het verschil uit een strafschop diep in de blessuretijd. 'Die strafschop, daar was RKC heel boos om maar als ik scheidsrechter was, had ik hem ook gegeven. En dat ze uiteindelijk wel blij waren met die winstpartij in een week Arsenal en Feyenoord de volgende tegenstanders zijn, snap ik heus wel. Maar blijf benoemen wat je ziet en maak het niet mooier dan het is.'

Lees ook: ESPN krijgt nul op het rekest bij Gözübüyük na omstreden pingel

Yilmaz

'Wat dat betreft kan ik wel genieten van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard', schrijft Van Hanegem. 'Bij ESPN klagen ze dan steen en been dat hij na afloop niet voor de camera's verschijnt. Laat die jongen, wat maakt mij dat nou uit? We zijn inmiddels zover dat alles wat Yilmaz doet, vreemd wordt gevonden. Maar Oguzhan Özyakup zei het na afloop terecht: Yilmaz is een winnaar, kan niet tegen verliespartijen of late gelijkmakers. Op de lange termijn denk ik dat hij Fortuna boven die degradatiestreep zal krijgen.' Fortuna Sittard wacht na zes wedstrijden nog altijd op de eerste zege. Op bezoek bij NEC moest het uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen