Van der Vaart benoemt 'het enige' wat hij nog mist bij Kudus

12 september 2022, 22:01

Rafael van der Vaart is onder indruk van wat Mohammed Kudus de laatste tijd heeft laten zien bij Ajax. De 22-jarige Ghanees kreeg vorige week tegen Rangers als spits de voorkeur boven Brian Brobbey en stond afgelopen weekend tegen sc Heerenveen opnieuw in de punt van de aanval. Van der Vaart mist nog wel wat bij de man in vorm.

Ajax haalde Kudus twee jaar geleden voor negen miljoen euro weg bij Nordsjaelland, maar door blessureleed kon hij de hoge verwachtingen lange tijd niet waarmaken. Nu lijkt de Ghanees zijn belofte eindelijk in te lossen. "De bondscoach van Denemarken (Kasper Hjulmand, red.) is heel erg fan van het Nederlandse voetbal en van Ajax. Bij Nordsjaelland is hij begonnen met dat tiki-taka-voetbal. Dat doen ze nu nog steeds en ze brengen geweldige spelers voort", doelt Van der Vaart aan tafel bij Rondo onder meer op Kudus.

De Ghanese middenvelder, die de laatste tijd heeft laten zien ook voorin goed uit de voeten te kunnen, maakt mede vanwege zijn fysiek veel indruk. Jan van Halst vermoedt dat Kudus gedurende zijn periode van blessures veel in het krachthonk heeft gezeten. "Het enige wat hij mist, is dat het lijkt alsof hij het niet leuk vindt. Dat vind ik jammer. Dan scoort hij en is hij zo van… ik weet het niet, ontevreden of zo", zegt Van der Vaart.

Van Halst denkt dat het feit dat Kudus niet altijd een blije indruk maakt als hij scoort te maken heeft met de situatie van een paar weken geleden. Toen was de Ghanees dicht bij een transfer naar Everton, maar liet Ajax hem niet gaan. "Misschien is er nog een beetje chagrijn bij hem", aldus Van Halst. Kudus was dit seizoen in acht wedstrijden vijf keer trefzeker voor Ajax, waarvan drie keer vorige week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen