KNVB vervolgt Sávio niet voor klap tegen RKC-keeper Vaessen

13 september 2022, 17:15

PSV-aanvaller Sávio hoeft niet te vrezen voor een schorsing naar aanleiding van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van afgelopen weekend. Zijn mogelijke klap, of duw, tegen het achterhoofd van RKC-doelman Etienne Vaessen blijft daarmee definitief onbestraft.

Dat laat de KNVB weten in een reactie aan FCUpdate.nl. Omdat de situatie in de wedstrijd al door zowel scheidsrechter Serdar Gözübüyük als de VAR is beoordeeld, laat de bond weten dat de aankager 'in principe nooit' alsnog actie zou kunnen ondernemen. Daarmee komt de Braziliaan dus er dus genadig vanaf, omdat hij zeker een duwende beweging maakte richting Vaessen en mogelijk zelfs zou hebben geslagen. 

Enigszins opmerkelijk is het wel, aangezien een overduidelijke fout van de VAR en scheidsrechter niet hersteld kunnen worden. Dat kon in het verleden zonder de VAR wel: destijds werden voetballers nog weleens veroordeeld op basis van wedstrijdbeelden die de scheidsrechter van dienst had gemist. Met de VAR is die check er gedurende de wedstrijd al, waardoor de KNVB in principe niet meer ingrijpt. 

Bekijk ookPSV'er deelt klap in het gezicht uit aan RKC-keeper

Vooronderzoek naar RKC'ers

Hoofdrolspeler Vaessen en spits én aanvoerder Michiel Kramer zijn wel al het onderwerp van een vooronderzoek van de Nederlandse voetbalbond. Die gaat onder de loep nemen of de uitspraken die het tweetal na de wedstrijd deed over de VAR mogelijk tot een aanklacht kunnen leiden. "Ik zou de VAR en de scheids voor drie weken schorsen", zei de doelman na het duel voor de camera´s van de NOS. Mogelijk moet hij daar dus voor boeten en ook Vaessen die het een 'topclubpenalty' noemde, moet vrezen. 

Het opstootje waarbij Sávio Vaessen geraakt zou hebben, ontstond nadat Gözübüyük PSV in blessuretijd een strafschop toekende. Die werd benut door Cody Gakpo, waardoor de Eindhovenaren in de slotfase alsnog een 1-0 overwinning op het kleinere Brabantse broertje uit Waalwijk. De ploeg van Joseph Oosting had lange tijd uitzicht op een punt en stak het ongenoegen over de beslissing van de arbitrage na afloop dus niet onder stoelen of banken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rustig jongens. Bekijk de beelden eens goed. Het was geen vuistslag, maar een duw. De beelden die ons door de strot geduwd werden in dat zogenaamde filmpje waren versneld afgespeeld waardoor het idd een vuistslag leek.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan hoop ik dat ze in Eindhoven wat meer fatsoen hebben en die vuistslag van dat snuitertje veroordelen. Een boete die hij moet betalen aan een goed doel en een aantal wedstrijden interne schorsing zou ze sieren

Driesje01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe dan? Hoe kan je zulk gedrag niet bestraffen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen