Berghuis vindt duel met Liverpool interessant voor Ajax

13 september 2022, 18:15

Steven Berghuis heeft vertrouwen in het duel dat Ajax vanavond gaat spelen in en tegen Liverpool. "We hebben ons ritme de laatste weken goed weten te vinden", spreekt de dertigjarige Ajacied tegenover het clubkanaal van de Amsterdammers. "Vooral na Utrecht-uit. Het duel tegen Liverpool wordt een test voor ons." In het interview gaat Berghuis ook in op zijn verleden in Engeland en de rol die hij in de kleedkamer van zijn club speelt.

"Ik kan niet zeggen dat ik in de Premier League gespeeld heb", zegt Berghuis over zijn tijd bij Watford, waar hij veelal op de bank vertoefde. Voor The Hornets kwam hij in het seizoen 2015/2016 tot slechts negen invalbeurten in de competitie. "Maar ik heb wel heel veel geleerd van mijn tijd in Londen", vervolgt hij. "Vooral mentaal, maar bijvoorbeeld ook hoe je jezelf fit houdt als je niet speelt." Op Anfield, waar hij vanavond weer in actie hoopt te komen, speelde mocht hij destijds ook van de bank komen. "Het was vrij rustig in het stadion, Liverpool versloeg ons vrij makkelijk", zegt Berghuis die vanavond een andere sfeer verwacht.

Berghuis kwam in Engeland terecht na zijn periode bij AZ, waar hij uitgroeide tot een van de smaakmakers in de Eredivisie. Na zijn teleurstellende periode in Engeland keerde hij bij Feyenoord terug in Nederland, waarna Ajax hem vorig seizoen met een beladen transfer naar Amsterdam haalde. Hij voelde zich bij zijn nieuwe club snel welkom, en is als één van de oudere spelers nu zelf ook een speler die zich het lot van nieuwe teamgenoten aantrekt. "Ik weet zelf hoe het is om in een nieuwe groep terecht te komen", vertelt Berghuis. "Als je dan op je gemak wordt gesteld door je nieuwe teamgenoten, dan helpt dat." 

In Liverpool gaat Ajax vanavond proberen de prima start van het Europese seizoen een vervolg te geven. Vorige week werd het Schotse Rangers FC met 4-0 verslagen in de eigen Arena. De thuisclub zal zich daarentegen willen revancheren voor de slechte beurt die het vorige week maakte, toen op bezoek bij Napoli een 4-1 nederlaag werd geleden. Afgelopen weekend was de ploeg van Jürgen Klopp vrij. De thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers werd afgelast vanwege het overlijden van Queen Elizabeth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen