Goed nieuws voor Oranje: opponent Senegal zonder sterkhouder op WK

13 september 2022, 18:45

Het Nederlands elftal heeft dinsdag goed nieuws gekregen in aanloop naar het WK. In de groepsfase is de ploeg van Louis van Gaal gekoppeld aan thuisland Qatar, het Zuid-Amerikaanse Ecuador en regerend Afrikaans kampioen Senegal. Laatstgenoemde heeft echter een domper te verwerken gekregen uit de ziekenboeg.

De Senegalese bondscoach Aliou Cissé kreeg donderdag te horen dat rechtsback Bouna Sarr, die tijdens de gewonnen Afrika Cup nog alle zeven wedstrijden in actie kwam, niet inzetbaar is tijdens het WK in Qatar. De verdediger van Bayern München, waar hij overigens derde keuze is achter Benjamin Pavard en Noussair Mazraoui, moet onder het mes en is de rest van het kalenderjaar uitgeschakeld.

Dat meldt de Franse krant L'Équipe althans. De verdediger, die in 2020 voor negen miljoen euro door Bayern werd overgenomen van Olympique Marseille, kampte al ruim twee jaar met pijnklachten aan zijn knie, waaraan hij nu dus geopereerd is. Dat is ook mede de reden dat Mazraoui aangetrokken werd door Der Rekordmeister, voor wie Sarr in totaal slechts 27 wedstrijden speelde.

Bekijk ook: dit zijn de shirts waarin Nederland op het WK speelt

Nederland opent de groepsfase tegen Senegal, wat niet langer de openingswedstrijd is. Het treffen tussen Ecuador – van wie het nog onzeker is of het wel officieel mag deelnemen aan het toernooi – en Qatar is verplaatst naar een dag voor het duel van Oranje. Daardoor is Nederland – Sengal niet langer het openingswedstrijd van het wereldkampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen