Fortuna Sittard ontkent onrust en 'sappige verhalen': "Alles rustig"

23 december 2022, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard kende een bewogen seizoensstart met vooral verliespartijen, een trainer die werd ontslagen en talloze indianenverhalen over aanvaller Burak Yilmaz die de ronde deden. Met de komst van Julio Velázquez moet de rust terugkeren in Limburg, waar ze zich verbazen over alle ophef.

Aanvaller Paul Gladon noemt de gemoedstoestand van Fortuna Sittard 'heel goed' en hij wil van een crisis niets weten tegenover het Algemeen Dagblad. "We hebben een goede selectie. Met Burak loopt er een topspits rond", nam hij zijn collega-spits in bescherming. Met vier goals uit zes optredens is de 37-jarige routinier voorlopig in elk geval de topscorer bij de hekkensluiter van de Eredivisie. 

Bovendien heeft het dit seizoen nog niet echt meegezeten, stelt Gladon. "En met iets meer geluk tegen Cambuur en NEC hadden we vijf punten meer gehad. Ik snap dat de media uit zijn op sappige verhalen, maar bij ons is alles rustig", beweerde Gladon, die zelf in de voorbereiding heel erg op schot was en in de Eredivisie invalbeurten en basisplaatsen met elkaar afwisselt.

Lees ook: Boze Yilmaz weigert ESPN te woord te staan als aanvoerder

Ook de kersverse trainer Velázquez wil vooral vooruitkijken, zo liet hij eerder deze week weten tegenover De Limburger. "We hebben nog 28 wedstrijden te gaan. We hebben die tijd ook nodig, het gaat niet van vandaag op morgen", vertelde hij. "Je vraag wie de opstelling maakt, getuigt van een gebrek aan respect. Natuurlijk maakt de coach de opstelling. Het is onmogelijk dat iemand anders dat doet." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen