Slot grapt: "Ik probeer de verwachtingen ook maar te managen"

15 september 2022, 22:35

Arne Slot probeerde na de 6-0 zege van Feyenoord op Sturm Graz in de groepsfase van de Europa League de verwachtingen enigszins te managen. De oefenmeester werd geconfronteerd met zijn eigen zege en de enorme overwinning van FC Midjylland op SS Lazio. "Die had ik in elk geval écht niet zien aankomen", reageerde de oefenmeester op het andere resultaat in de poule.

"Je eerste reactie is dan: dan zal SS Lazio wel met allerlei andere spelers hebben gespeeld. Maar ze speelden met bijna allemaal dezelfde spelers", blikte Slot terug tegenover ESPN. "Zeven à acht dezelfde jongens. Dat bewijst eens te meer maar weer dan FC Midjylland ook een goede ploeg is." Met een glimlach: "En negatiever gezien stelt dat resultaat onze wedstrijd van vorige week in een negatiever daglicht. Ik probeer de verwachtingen even te managen, haha." 

Over zijn eigen ploeg kon Slot uiteraard tevreden zijn na de royale zege. "Het tegenovergestelde van vorige week. We kwamen vrij gemakkelijk tot goede kansen en tot mooie goals. Die van Danilo vond ik als trainer het mooiste. Dat was bijna ingestudeerd, al chargeer ik een beetje, want je hebt ook altijd spelers die veel kwaliteiten inbrengen", aldus Slot, over de aanval van elf passes waarbij alle veldspelers de bal hebben geraakt van Feyenoord.

Lees ook: Feyenoord koploper in de groep na bizar verlies SS Lazio

Ook de linkerkant van Feyenoord speelde opnieuw goed samen. "We worden fitter en Oussama Idrissi is daar een goed voorbeeld van. Dat is een belangrijk onderdeel om de manier van spelen uit te voeren. We gaan elkaar nog makkelijker en beter vinden." Toch kan de vlag nog niet uit. "Vorige week konden we er nog helemaal niks van, werd gezegd. Je moet nu de middenweg nemen om te bepalen waar we echt staan." Santiago Gimenez maakt in elk geval wel een goede indruk. "Hij kan echt heel goed koppen en was ook een sterk aanspeelpunt. Dat wordt een mooie strijd tussen Danilo en hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen