Fledderus wil cultuuromslag maken in Groningen

16 september 2022, 11:32

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zit middenin een cultuuromslag met zijn club, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International. Het wegsturen van Cyril Ngonge, de clubtopscorer die vorige week uit de selectie werd gezet, past in het beleid waar de Trots van het Noorden op in wil zetten. "Het is heel vervelend dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar het past wel in de verandering die we als club momenteel doormaken."

Frank Wormuth, afgelopen zomer de opvolger van Danny Buijs, is bezig de hiërarchie in de spelersgroep van de noorderlingen opnieuw te bepalen. Waar onder Buijs een aantal jonge spelers het hoogste woord had, zet de club nu in op een enkele routiniers die mede om die reden werden gehaald in de afgelopen transferperiode. "Vorig seizoen stonden jongens als Neraysho Kasanwirjo en Tomás Suslov heel hoog in de hiërarchie," zegt Fledderus daarover. "Frank vindt dat zij zich moeten richten op hun eigen spel en ontwikkeling, dat zij er nog helemaal niet aan toe zijn om een groep te leiden." Zijn zomeraankopen kunnen in het ontstane gat springen, vervolgt de td. "Joey Pelupessy is een nieuwe speler die zo'n rol kan pakken, door zijn leeftijd en ervaring. Michael Verrips kan ook een belangrijke rol spelen en doet dat al nadrukkelijk."

Buijs

Na vier overwegend succesvolle jaren nam Fledderus aan het begin van 2022 het besluit de samenwerking met Buijs niet voort te zetten. Achter de schermen ging het er af en toe niet zachtzinnig aan toe, zo blijkt uit het interview. "Danny en ik zaten op het laatst niet helemaal op één lijn, om het zo maar uit te drukken", houdt Fledderus zich enigszins op de vlakte. Toen de club het aanstande vertrek van de oefenmeester aankondigde stond het elftal nog rond de achtste plaats, maar daarna kwam de klad er behoorlijk in met zeven nederlagen op rij. "We hadden op dat moment ook de keuze kunnen maken voor een tussenpaus als trainer, maar we hebben ervoor gekozen met z'n allen dwars door de rotsen richting het einde van het seizoen te varen. Zo hebben Danny en Adrie (Poldervaart) een afscheid door de voordeur gekregen, dat gunden we ze ook." Buijs is inmiddels werkzaam in België, waar hij met KV Mechelen na acht speelronden tiende staat.

Interview geweigerd

Reon Boeringa, namens VI de vaste volger van FC Groningen, komt op twitter vandaag nog met ander nieuws over de club. Een interviewverzoek dat hij eerder deze week deed, werd door de club afgewezen. Als motivatie werd daarbij aangegeven dat FC Groningen 'meer regie' wil pakken als het gaat om contacten met de media. Zo zal vanaf nu niet enkel de persafdeling, maar ook de staf en de technisch directeur over aanvragen van journalisten gaan beslissen. Het past ongetwijfeld in de omslag die de club voor ogen heeft .

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen