El Ghazi zou voor Marokko kunnen spelen: "Gesprekken gevoerd"

16 september 2022, 13:05

Anwar El Ghazi (27) zou in de toekomst voor Marokko kunnen gaan uitkomen. Dat heeft de PSV'er aangegeven in een interview met ESPN. De aanvaller kwam in 2015 als jonge speler van Ajax tot twee wedstrijden voor het Nederlands elftal, maar werd al jaren niet meer opgeroepen voor Oranje.

In het verleden was door het spelen voor Oranje zijn keuze definitief bepaald. Maar omdat de wereldvoetbalbond FIFA in 2020 besloot de regels aan te passen, zou El Ghazi alsnog kunnen switchen naar het land waar zijn ouders geboren zijn. Sinds dat jaar is het mogelijk nog voor een ander land uit te komen wanneer een speler maximaal drie officiële wedstrijden voor het eerste land heeft gespeeld. De regelwijziging was bedoeld om de situatie tegen te gaan waarin landen een speler laten debuteren die mogelijk ook voor een ander land had kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld bij Ugur Yildirim gebeurde.

El Ghazi geeft aan dat de Marokkaanse bond het gesprek met hem is aangegaan. "In het verleden heb ik weleens gezegd nooit voor het Marokko te gaan spelen, maar ik ben ouder en volwassener geworden." De PSV'er hield de boot eerder af omdat hij nog altijd hoop had terug te keren bij Oranje. Die kans wordt naar zijn gevoel steeds kleiner: "Laten we eerlijk zijn, ik heb zo lang niet gespeeld, ben totaal uit beeld", zegt hij daarover.

Vader en moeder

Ook zijn ouders zouden het toejuichen als hij voor het Noord-Afrikaanse land uit zou gaan komen. "Ze hebben er veel met me over gepraat", vervolgt El Ghazi. "Ze zouden het geweldig vinden, maar we weten dat dat uit jezelf moet komen." Dat laatste blijft een factor voor de aanvaller: "Ik ga niet voor Marokko spelen als ik het niet wil, het moet wel goed voelen. Maar het gevoel begint zeker te veranderen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen