Marc Overmars viel ook speelsters lastig: "Zag ons als flirtmateriaal"

16 september 2022, 15:07

Marc Overmars vertrok in februari van dit jaar na acht jaar als directeur bij Ajax. Naar later bleek lag zijn grensoverschrijdende gedrag jegens een aantal vrouwelijke medewerksters daaraan ten grondslag. In Het Parool beschuldigen nu ook drie anonieme oud-speelsters van de Amsterdamse club Overmars van onder meer het betasten van speelsters.

"Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren", zegt een van de drie tegen de Amsterdamse krant. In de fysioruimte van de club zou hij een speelster betast hebben: "Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd." Sowieso zou het not done zijn geweest die safe space te betreden, waarin voetbalsters soms zonder broek of shirt op de massagetafel liggen, schrijft de krant.

Merel van Dongen, die van 2015 tot 2018 voor Ajax uitkwam, heeft zelf geen negatieve ervaringen met Overmars, maar ook zij kijkt niet op van de beschuldigingen. "Je hoorde weleens wat. Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel. Hij zag ons niet alleen als werknemer, maar ook als flirtmateriaal."

Ajax zwijgt

Het Parool heeft Ajax om een reactie gevraagd op de nieuwe aantijgingen, maar de club maakt daar geen gebruik van. Via een woordvoerder lieten de Amsterdammers weten niet in te gaan 'op vragen over individuele (groepen) vrouwen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag.' Na zijn noodgedwongen vertrek uit Amsterdam dook Overmars op in België. Als technisch directeur is hij medeverantwoordelijk voor de successen van Antwerp, dat ongeslagen bovenaan staat in de Jupiler Pro League. De club zag in tegenstelling tot veel andere potentiële werkgevers geen onoverkomelijk probleem in de eerdere misdragingen van de oud-international. 'Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd,' schreef Antwerp destijds.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen