Fortuna praat met Sneijder: "Er staat heel wat te gebeuren"

20 september 2022, 11:00

Fortuna Sittard heeft bij monde Atilla Aytekin bevestigd in gesprek te zijn met Wesley Sneijder. De eigenaar wil samen met compagnon Umut Akpinar de Limburgse club naar een hoger niveau tillen. Onderdeel van het plan is om een netwerk op te zetten van vijf of zes gelijkwaardige clubs uit verschillende competities, die elkaar kunnen versterken. Daarin is mogelijk een rol weggelegd voor Sneijder.

Aytekin runt samen met Akpinar het beursgenoteerde softwarebedrijf Azerion en heeft grootse plannen met Fortuna. "Wij zijn ervan overtuigd dat ons plan heel mooi is, maar Umut en ik komen niet uit het voetbal", vertelt hij tegen Voetbal International. "Het voetbal kent zijn eigen boegbeelden. Als buitenstaander word je vaak argwanend binnengehaald, hebben we al gemerkt. Dat is ook wel logisch. Om ons project goed neer te kunnen zetten, willen wij nu een netwerk van mensen uit de voetballerij gaan opzetten. Met iemand als Wesley Sneijder gaan deuren veel sneller open."

Sneijder is niet in beeld als trainer. "Nee, je moet het zoeken in een meer organisatorische rol. Het vinden van geschikte clubs voor ons project. Het neerzetten van overkoepelend technisch beleid, zoals op gebied van jeugdopleidingen. Wesley zou een van de mensen kunnen zijn die clubs aan elkaar gaat verbinden. Maar we gaan nu eerst eens verder met elkaar in gesprek. Volgende week komt hij langs om één en ander in detail te bespreken. Kijken welke rol we kunnen creëren", aldus Aytekin, die stelt dat Sneijder niet de laatste uit het topvoetbal is die bij de plannen betrokken moet worden. "Het is een internationaal project, waarvoor we Wesley Sneijders uit meerdere landen willen inschakelen. Er staat heel wat te gebeuren. Wij zijn geen klassieke investeerders, ook geen filantropen. Wij willen echt iets anders gaan doen in het voetbal."

Aan tafel bij Veronica Offside vertelde Sneijder maandagavond over de gesprekken die hij voert met Fortuna. "Ik weet inmiddels dat het een project is. Daar kan ik nog niet veel over zeggen. Ik ben nog in gesprek. Ik weet wel dat het iets is voor de langere termijn, en iets groters dan alleen Sittard. Er komen meer clubs in aanmerking die zich aan één pakket verbinden, waaronder dus Fortuna Sittard. Het klinkt heel interessant", zei de recordinternational, die blikvanger Burak Yilmaz nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Galatasaray. "Burak zal ook niet voor één of twee jaar in Limburg zijn, maar voor een langere periode. En dan niet alleen als speler, maar als een soort boegbeeld. Ook richting Turkije en wellicht andere landen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

eerst zien dan geloven!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen