Memphis had steun aan Frenkie: "Natuurlijk praten we daarover"

21 september 2022, 07:30   Bijgewerkt: 21 september 2022, 07:59

Memphis Depay heeft bij FC Barcelona niet de allermakkelijkste periode achter de rug. De aanvaller zag veel concurrenten naar Camp Nou komen, kon op weinig speeltijd rekenen en mocht eigenlijk vertrekken. Wel had hij veel steun aan ploeg- en landgenoot Frenkie de Jong, voor wie dat laatste deze zomer ook gold.

"In de afgelopen anderhalf jaar is Frenkie een heel goede vriend van me geworden", vertelde Memphis aan De Telegraaf. "Bij het Nederlands elftal hadden we altijd al een goede band, maar dat wordt hechter omdat je met elkaar speelt. We gaan bij elkaar eten enzo. Wij zijn er voor elkaar en weten alles van elkaar. Natuurlijk praten we over dat soort dingen", doelde hij op de beide transfersoaps van deze zomer. "Petje af voor hoe professioneel hij is."

Beide spelers lieten zich echter niet wegjagen bij de club. "Om na één jaar alweer weg te gaan, terwijl er vrij weinig aan de hand is... Dat zag ik niet zitten", legde Memphis uit. "Het is Barcelona, daar wil je altijd blijven. Ik heb het naar mijn zin bij de club. De mensen rond de club en mijn teamgenoten zijn fijne mensen. Ik weet dat ik kwaliteit lever en van waarde kan zijn voor het team. En ik denk dat alles met een reden gebeurt. Ook dat ik er nog steeds ben."

Robert Lewandowski

Een van de nieuwe ploeggenoten die Memphis veel uit de basis houdt, is Robert Lewandowski. Afgelopen zaterdag stonden de twee voor het eerst samen op het veld, waarbij Memphis direct trefzeker was. "Ik ben nooit een echte spits geweest die altijd in de zestien is en kopballen scoort. Ik ben meer een spelmaker en kom vanaf links of vanaf de nummer tien-positie. Nu ik de kans krijg op links kan ik laten zien hoe ik met hem kan samenspelen. Ik kijk er naar uit om dat vaker te doen."

Lewandowski en Memphis zullen donderdag echter eerst juist tegenover elkaar staan. Dan spelen de twee ploeggenoten met hun nationale elftal tegenover elkaar. De uitwedstrijd van Oranje bij Polen begint om 20:45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen