Van Gaal neemt weigerende Krul niet mee naar het WK: "Gek, hè?"

21 september 2022, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tim Krul heeft bedankt voor het speciale penaltyproject van Oranje. De consequentie daarvan is dat bondscoach Louis van Gaal hem niet meeneemt naar het WK in Qatar.

Kjell Scherpen en Justin Bijlow meldden zich deze week voor de penaltytesten in Zeist. Krul was daar ook voor uitgenodigd, zo vertelt Van Gaal woensdag tijdens het persmoment richting de wedstrijd tegen Polen. "Tim heeft mij gebeld om te zeggen dat hij daarvoor past. Daar kan ik mij iets bij voorstellen. Dat vond ik natuurlijk jammer, want ik ken zijn cijfers", doelt Van Gaal op het het feit dat Krul een penaltyspecialist is.

In de Oranje-selectie was deze interlandperiode geen plek voor Krul. "Hij heeft voor de test afgezegd, hij was niet geselecteerd voor de rol van keeper. Of er nog een toekomst voor hem is? Nee, natuurlijk niet. Gek, hè? Dat is de consequentie van zijn beslissing", aldus Van Gaal, die dus een streep heeft gezet door de naam van Krul.

Voor Krul was er op het WK 2014, toen Van Gaal ook de bondscoach van het Nederlands elftal was, nog een hoofdrol weggelegd. Hij werd vlak voor de penaltyserie in de kwartfinale tegen Costa Rica ingebracht voor Jasper Cillessen. Mede dankzij het goede keeperswerk van Krul plaatste Oranje zich voor de laatste vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Even om wat commentaren voor te zijn... Dit weet je toch met van Gaal?! Als er iets zeker is dan is het dat Louis van Gaal consequent is en je geen verrassing hoeft te verwachten. Hij is streng, wat hij in z'n hoofd heeft zitten, heeft hij niet in z'n kont. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, of zijn stijl te waarderen, maar als je als speler denkt dat je ergens onderuit kan komen, dan ben je bij van Gaal aan het verkeerde adres. Als Krul wel het WK op z'n verlanglijstje had staan, dan had 'ie kunnen weten dat hij die penalty sessie had moeten doen, of 'ie het er nu mee eens was of niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus krul moet fff op en neer vanuit engeland voor een test en daarna gelijk weer naar huis . Dat kan je een jong keepertje laten doen . Maar toch niet een ervaren keeper waarvan je alle cijfers al hebt. Je kan als goeie coach ook te ver gaan ,en doorslaan in dingen . Dat gedoe met penalties is gewoon onzin .

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, dat moet Krul dus doen. Niet omdat van Gaal gelijk heeft, dat was mijn punt ook niet. Maar als Krul naar het WK wil, dan moet 'ie net als iedereen door hoepels springen. Jij en Krul kunnen dan denken dat z'n cijfers moeten spreken en dat is best te verdedigen, maar bij van Gaal kom je dan niet verder met een belletje en "ja Louis, ik kom dus niet. Kijk maar naar m'n stats. Ik ben gewoon de goeiste." Of denk jij dat wel?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt lullen wat je wil . En v gaal kan de beste zijn ooit ,maar dan nog ga je zo niet om met mensen . V gaal wil zelf respect etc ,dan moet je dat ook tonen naar anderen . En heel dit gedoe met pingels slaat totaal nergens op .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen