Waarom Zirkzee de Serie A verkoos boven heldenstatus bij Anderlecht

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 september 2022 – Na een zomer vol onzekerheid maakte Joshua Zirkzee afgelopen maand een verrassende transfer naar Bologna. De 21-jarige, Nederlandse doelpuntenmaker stond in de belangstelling van veel andere clubs, waaronder Anderlecht, waar hij vorig seizoen op huurbasis erg succesvol was. In gesprek met Het Nieuwsblad lichtte hij zijn keuze toe. 

Waarom Zirkzee de Serie A verkoos boven heldenstatus bij Anderlecht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb veel gesproken met de mensen van Anderlecht", blikte Zirkzee terug op zijn afweging om wel of niet terug te keren. "Niet alleen met de spelers - zij wilden graag dat ik terugkwam - maar ook met technisch directeur Peter Verbeke. Ik heb een fantastische relatie met Peter. Kijk, uiteindelijk moest ik een beslissing nemen. En helaas voor Anderlecht koos ik voor Bologna. Peter wist hoe ik erover dacht, ik ben altijd eerlijk geweest."

Daarbij was Zirkzee naar eigen zeggen niet afhankelijk van Bayern München, de club waar hij nog altijd onder contract stond. "Het was míjn keuze. Ik denk wel dat de aanbieding van Bologna voor Bayern gunstiger was, met dat doorverkooppercentage (naar verluidt vijftig procent, red.) en terugkoopclausule. Maar had ik per se naar Anderlecht gewild, dan was dat ook gelukt."

Persoonlijk akkoord
Met Anderlecht was Zirkzee zelfs al persoonlijk rond, maar op het laatste moment kwam Bologna. "Je moet stappen zetten in je carrière. Ik had een goed seizoen bij Anderlecht achter de rug en wilde dat avontuur in Italië aangaan. Je krijgt niet elk jaar de kans om in de Serie A te tekenen. Bovendien zouden we met twee aanvallers spelen, en dat in een competitie waar er om de drie speeldagen een topwedstrijd op het programma staat. De weerstand in Italië is nu eenmaal groter dan in België. Ik kan er veel leren."

Toch bleek zijn transfer Bologna, in plaats van een vrijwel zekere basisplaats bij Anderlecht, vooralsnog geen keuze die hem veel speeltijd opleverde. "Ik had gehoopt op meer minuten", erkende Zirkzee. "Maar ik ben geduldig. Het is ook anders dan de voorbije jaren: ik ben geen huurspeler meer. Bologna heeft me gekocht, daar spreekt vertrouwen uit. Ik moet het nu tonen. Lukt het niet, dan ligt het maar aan mij."

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd