Druk op Bosz neemt toe: "Hij wordt gespaard"

22 september 2022, 19:23

Het gaat Peter Bosz momenteel niet voor de wind bij Olympique Lyonnais. Onder leiding van de trainer uit Apeldoorn werden de laatste drie wedstrijden in de competitie verloren en is de club inmiddels afgezakt naar de zesde plaats. De kritiek op Bosz in de Franse pers neemt daardoor flink toe en ook trainer Bruno Génésio deed recentelijk een duit in het zakje.

De voormalig trainer van Lyon, momenteel werkzaam bij Stade Rennais, gaf in een interview met het tijdschrift After Foot aan dat buitenlandse trainers het makkelijker hebben in Frankrijk. "Als ik bij Lyon zo had gepresteerd als Peter Bosz dit seizoen doet, zou ik in stukken worden gehakt. Hij wordt gespaard, van mij hadden jullie niets heel gelaten. Dat neem ik jullie kwalijk", aldus Génésio.

Volgens de Franse coach waren het niet de resultaten, maar andere zaken die hem uiteindelijk zijn baan kostten. "Mijn interviews gingen negen van de tien keer over problemen met supporters, kritiek van de media en mijn relatie met het bestuur. Interviews met buitenlandse trainers gaan over het veldspel, nieuwe spelers en de tactiek."Génésio stond tussen 2015 en 2019 aan het roer bij Lyon, waarmee hij het in 2017 onder andere opnam tegen het Ajax van Bosz in de halve finale van de Europa League.

Matige vorm Lyon

Na een uitstekende start van de competitie met dertien punten uit vijf wedstrijden heeft Bosz het momenteel erg lastig met Lyon. Door het verlies in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain van afgelopen zondag (0-1) is het verschil met de koploper inmiddels al opgelopen tot negen punten. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor Bosz om de doelstelling te behalen om zich met Lyon te plaatsen voor de Champions League. Na de interlandperiode zal Lyon zich willen revancheren in de uitwedstrijd tegen RC Lens.

Lees ook: Voorzitter blijft Bosz steunen: "De trainer is niet verantwoordelijk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen