Gravenberch blijft dromen van WK: "Misschien zit ik er dan wel bij"

23 september 2022, 10:15

Ryan Gravenberch is een van de namen die momenteel ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Bayern München komt bij zijn club niet veel in actie en moet genoegen nemen met een plekje in Jong Oranje. Gravenberch had gehoopt op meer speeltijd in Duitsland.

De 20-jarige middenvelder maakte deze zomer voor maximaal 24 miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayern. Daar zit hij tijdens zijn eerste maanden voornamelijk op de bank. "Als ik eerlijk ben, had ik wel meer speelminuten verwacht", vertelt Gravenberch in gesprek met de NOS. "Natuurlijk, je komt bij een grote club en natuurlijk is er dan concurrentie. Maar voor mijn gevoel doe ik het goed, dus ik had wel op meer gehoopt."

Dat betekent ook dat de geboren Amsterdammer, die al tien interlands achter zijn naam heeft staan, niet met Oranje op pas is. Het WK lijkt ver weg, al blijft Gravenberch hopen. "Iedere speler wil naar het WK, dat is een jongensdroom. Misschien als ik meer minuten maak bij Bayern München, dat ik er wel bij zit. Je moet rustig blijven, dan komt je kans vanzelf. Als speler wil je natuurlijk altijd spelen, maar ik denk dat je je koppie erbij moet houden."

Jong Oranje

Terwijl het grote Oranje wedstrijden tegen Polen (0-2 overwinning) en België (zondag, 20.45 uur) afwerkt, zit Gravenberch bij de selectie van Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi speelt twee oefenwedstrijden in aanloop naar het EK van volgende zomer. De Nederlandse beloften spelen vanavond om 18.30 uur tegen Jong België om vervolgens af te reizen naar Roemenië. Daar wordt dinsdag om 16.00 uur afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen