Karlsson over hectische transferzomer: "AZ had andere plannen"

23 september 2022, 12:20

Jesper Karlsson had de kans om deze zomer te vertrekken bij AZ. De Alkmaarders besloten echter niet mee te werken aan een transfer voor de belangrijke vleugelaanvaller. Karlsson baalde als een stekker en vertelt in gesprek met het Zweedse Fotbollskanalen over de voor hem hectische transferzomer.

"Ik was geblesseerd, moest een interland missen en ging in gesprek met AZ", aldus Karlsson. "Ik heb duidelijk aangegeven wat ik wilde, maar de club had andere plannen. Daar kan ik op dit moment niets meer aan veranderen. Ik ben een professional en heb een contract, daar moet ik me aan houden. Bij AZ heb ik het goed naar mijn zin, dit is een plek waar ik me goed kan ontwikkelen. Maar natuurlijk heb ik ook de ambitie om een stap te maken."

Karlsson werd afgelopen zomer gevolgd door meerdere clubs. Onder meer AFC Bournemouth en Celta de Vigo waren naar verluidt van plan om ruim vijftien miljoen euro over te maken aan AZ. "Dat is altijd leuk om te horen. Het is een teken dat ik goed bezig ben bij AZ. Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt en dat wordt dus ook door andere clubs gezien. Ik weet op welk niveau ik momenteel zit en dat ik nog veel beter kan worden. Maar ik moet me nu concentreren op het heden."

Karlsson bijna terug van blessure

De aanvaller kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een blessure, maar is gelukkig voor AZ bijna weer fit om te gaan spelen. "Ik heb weer volledig met de groep getraind en dat voelde goed. Ik heb zin om me weer bij de selectie te voegen. De ploeg is goed begonnen in de Conference League en we zijn nog ongeslagen in de competitie. Als ik terugkeer, richt ik me op AZ en wil ik goed presteren voor de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen