NEC gaat op zoek naar boegbeeld 'voor de lange termijn'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – Ted van Leeuwen heeft voldaan aan de doelstellingen die hij had bij NEC. Dat zegt Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nijmeegse club in een interview met Voetbal International. "Als je zijn werk afzet tegen de opdracht die hij had, dan heeft hij uitstekend werk afgeleverd. NEC moest terug naar de Eredivisie en daar blijven, dat is gelukt." De club zoekt als opvolger echter een kandidaat die de functie anders in zal vullen dan Van Leeuwen dat deed.

NEC gaat op zoek naar boegbeeld 'voor de lange termijn'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Als Van Leeuwen de deur in de Goffert eind oktober achter zich dichttrekt, komt een einde aan zijn Nijmeegse periode die ruim anderhalf jaar duurde. De club promoveerde drie maanden na zijn aanstelling onverwachts naar het hoogste niveau, door de play-offs te winnen. Van Leeuwen kreeg daarna de taak een Eredivisie-waardig elftal neer te zetten. Dat lukte, de ploeg werd keurig elfde, mede dankzij de routine van Lasse Schöne die door Van Leeuwen werd teruggehaald naar Nijmegen.

Toch klinkt er ook kritiek op het functioneren van de oud-journalist. Zo mislukte een flink aantal aankopen waarmee hij op de proppen kwam, zoals de Australische keeper Danny Vukovic. Die verloor de concurrentiestrijd van Mattijs Branderhorst, maar streek als niet-EU-speler wel een vorstelijk salaris op. Ook verassingsaankoop Wilfried Bony, die al twee jaar geen wedstrijd meer had gespeeld maar in de winterstop uit de koker van Van Leeuwen kwam, bleek geen schot in de roos. Wegens blessureleed kwam de oud-speler van Vitesse en Manchester City slechts tot twee duels in Nijmegen. 

Boegbeeld
Nu Van Leeuwen na anderhalf jaar vertrekt, zou de club graag een opvolger presenteren die langer in functie wil blijven: "We zoeken een td die bij wijze van spreken de komende tien jaar bij de club blijft", zegt Van Oijen. Ook zou Van Leeuwen de laatste tijd steeds minder vaak aanwezig zijn geweest op de club, en ook journalisten konden de technisch directeur nauwelijks bereiken. In de profielschets voor zijn opvolger houdt NEC daar rekening mee. "In de taakomschrijving van de nieuwe td staat wel dat hij ook goede contacten onderhoudt met de pers. Je bent ook een boegbeeld van de club", zegt Van Oijen daarover. De club heeft inmiddels drie kandidaten benaderd. De naam van Carlos Aalbers valt daarbij. Hij was eerder al zes jaar als technisch directeur werkzaam bij NEC, maar is momenteel hoofd scouting bij AZ. Van Oijen sluit Aalbers niet op voorhand uit: "Ik ga niet in op namen, maar ja, hij zou een kandidaat kunnen zijn. Carlos voldoet aan het profiel. Dan is een plus een al snel twee. We willen snel schakelen. Eind oktober moet er uiterlijk een nieuwe technisch directeur zijn." 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd