Engelse bondscoach steunt beslissing van Ten Hag niet

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, kan zich duidelijk niet vinden in een van de keuzes van Erik ten Hag. De oefenmeester van Manchester United heeft Harry Maguire veroordeeld tot een vaste plaats op de reservebank. Maar bij de nationale ploeg is hij nog altijd een vaste basisspeler en zeker van deelname aan het WK in Qatar.

Engelse bondscoach steunt beslissing van Ten Hag niet

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft de bondscoach uit de doeken gedaan voor de uitwedstrijd tegen Italië, waarin Maguire wederom gewoon aan de aftrap stond. De captain van Manchester United begon dit seizoen nog als starter onder Ten Hag, maar raakte na zwakke prestaties van The Red Devils al vroeg zijn basisplaats kwijt. "Wij vinden Maguire een belangrijke speler", zei Southgate desondanks.

Dat er veel kritiek is op die beslissing van de coach, doet hem niets. "Ik ben bereid mijn reputatie op het spel te zetten voor mijn beslissingen. Je moet altijd op je eigen oordeel vertrouwen. Harry Maguire is onze meeste dominante centrumverdediger", loofde de keuzeheer. "Hij is net als John Stones geweldig aan de bal. Omdat we geen voetballende middenvelders daarvoor hebben staan, komt er veel voetballende druk bij Stones en Maguire, maar daar zijn ze erg bedreven in."

Lees ook: Ten Hag heeft keiharde boodschap voor Donny van de Beek

Ten Hag benoemde Maguire aan het begin van dit seizoen nog wel tot aanvoerder van Manchester United, maar in het geruchtencircuit werd al gespeculeerd dat hij zou terugkomen op die beslissing omdat de Engelse sloper zijn plek in het elftal definitief kwijt is. Maguire is de enige speler van United die aan de aftrap staat vrijdagavond in de Nations League tegen Italië: Luke Shaw en Dean Hendersen (verhuurd) beginnen op de bank.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd