Van Gaal verzekert op persconferentie: "Gaan gewoon winnen"

24 september 2022, 14:49   Bijgewerkt: 24 september 2022, 15:10

Louis van Gaal gaat er vanuit dat Oranje zondag tegen België ook de laatste wedstrijd in de Nations League winnend afsluit. Dat zei hij tijdens de persconferentie eerder vanmiddag in aanloop naar het Nations League-duel. De bondscoach van het Nederlands elftal keek daarin ook terug op het duel met Polen, en benoemde een punt waarop zijn elftal tegen de Belgen beter voor de dag zal moeten komen. 

Van Gaal kwam terug op de wedstrijd tegen Polen van afgelopen week. "Er zijn vier belangrijke onderdelen van het voetbalspel", doceerde de keuzeheer. "Spel bij balverlies, omschakeling naar balverlies, spel in balbezit en omschakeling naar balbezit", verduidelijkte hij. Over de eerste twee was hij tegen de Polen zeer tevreden: "De beste spits van de wereld heeft tegen ons geen kans gehad", haalde hij Robert Lewandowski aan. Over het spel in balbezit was Van Gaal minder te spreken: "We waren vaak slordig, het moet simpeler. De spelers moeten niet met elke pass hun creativiteit willen tonen."

De bondscoach voorziet zondag drie punten voor zijn ploeg: "Wij gaan morgen winnen", sprak Van Gaal zelfverzekerd over de confrontatie met de zuiderburen. Op de vraag of de Belgen niet zouden kunnen stunten was de bondscoach afwijzend. "Het zou geen stunt zijn als de Belgen winnen, dan is het waarschijnlijk verdiend." Maar daar gaat de bondscoach dus niet vanuit. "Je kan beter ongeslagen naar het WK gaan dan dat je de laatste wedstrijd voor het toernooi verliest", weet Van Gaal.

Op vragen van de Belgische pers of de bondscoach jaloers was op de aanwezigheid van Tibaut Courtois bij de Rode Duivels, was Van Gaal opmerkelijk eerlijk. "Ja, dat ben ik zeker", bekende hij, "al ben ik in het verleden vaak kritisch over hem geweest." Oranje heeft in tegenstelling tot de tegenstander van zondag niet de beschikking over een onbetwiste nummer één. Van Gaal kon overigens nog niets zeggen over de keepers die hij mee gaat nemen naar Qatar naar aanleiding van de strafschoppentests die eerder deze week werden uitgevoerd: "Ik krijg nog een rapportage, daarmee ga ik kijken wat we kunnen gaan doen."

Van Dijk lovend over collega's 

Ook aanvoerder Virgil van Dijk schoof aan bij het persmoment. De speler van Liverpool maakt zich op voor zijn eerste eindtoernooi, nadat hij vorig jaar het EK wegens blessureleed moest laten schieten. Toch is hij niet bang om in de laatste tien wedstrijden met Liverpool opnieuw tegen een blessure aan te lopen, zo bezwoer Van Dijk op een vraag van Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. Van Dijk was verder vol lof over zijn collega-verdedigers bij Oranje. "Jurriën Timber is zo veel verder dan ikzelf was op 21-jarige leeftijd", zegt Van Dijk. "Hij heeft zoveel potentie, ik kan alleen maar hopen dat hij zo doorgaat." Ook over Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt had Van Dijk een positieve opmerking. "Het is lastig voor hen dat ze hun basisplaats kwijt zijn, maar ze stellen zich in de spelersgroep perfect op", besloot de aanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat allemaal met de neuzen...ik hoop dat goed verliezen

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja … een echt voorbeeld hoe simpel mensen kunnen zijn 👌👏

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen