Van Dijk ziet flinke concurrentie bij Oranje: "Iedereen kent zijn rol"

24 september 2022, 22:20

Virgil van Dijk ziet als captain dat bondscoach Louis van Gaal veel mogelijkheden heeft in de achterhoede van Oranje. De centrumverdediger is met de aanvoerdersband zeker van een basisplaats, terwijl onder meer Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij op de bank zitten.

"Eerlijk gezegd praat ik daar niet met ze over", vertelde Van Dijk zaterdagmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen België. "Iedereen weet op dit moment zijn rol, daar is de bondscoach heel duidelijk in. Natuurlijk is het in hun geval niet gemakkelijk om daar mee te dealen. Ik denk dat ze het uitstekend doen en ze zullen klaar staan als ze nodig zijn. Dat is belangrijk om succesvol te zijn."

Lees ook: Oranje-international maakt indruk: "Zou hij een hartslag hebben?"

Dat De Ligt en De Vrij op de bank zitten komt onder meer door de stormachtige ontwikkeling van Jurriën Timber. "Toen ik 21 jaar oud was, was ik natuurlijk nog lang niet zo ver als hij nu is. Ik heb alleen maar lof voor hem. Het is een geweldige speler, een echte professional. Er zit nog heel veel potentie in hem. Dat is dus alleen maar positiviteit. Hopelijk kan hij dat laten zien en blijven doorontwikkelen. Dan moet het allemaal goed komen."

Nations League

Oranje sluit de groepsfase van de Nations League zondagavond (20.45 uur) af tegen de Belgen. Daarna wacht mogelijk nog de finaleronde op Nederlandse bodem. "De wedstrijden in juni vond ik overbodig. Maar het voelt op dit moment wel dat je voor iets speelt. De kans is groot dat we de Final Four gaan halen en dat we in eigen land kunnen spelen. Dat is positief, maar aan het einde van het seizoen is het in mijn ogen overbodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet makkelijk om mee te dealen? Je zit in de selectie van het Nederlands elftal... wees trots... of je nu in de basis zit of niet. Sommige spelers zijn in bepaalde wedstrijden net iets beter, in een bepaalde tactiek, of tegen een bepaalde tegenstander... dat is voetbal. Je zit in de selectie om je land te vertegenwoordigen... en elke rol die je toebedeeld krijgt zou makkelijk mee te dealen moeten zijn, op een positie die je niet echt ambieert, op de bank, wat dan ook... alleen met die instelling, van iedereen, ga je een kans krijgen een rol van betekenis te spelen op een wk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen