Oranje mist tweetal: "Dan hoef je niet eens naar het WK te gaan"

25 september 2022, 21:55

De eerste helft van Nederland tegen België leverde zondagavond bijzonder weinig spektakel op. Ook analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hadden in de rust in de studio van de NOS moeite om hoogtepunten en lichtpuntjes te vinden.

"Helemaal niet", begon Van der Vaart na de vraag of er iets leuks op te merken viel aan de eerste helft. "Door foutjes van Nederland kreeg België nog een paar kansen, maar verder was het een heel matige eerste helft. Ze namen allebei geen risico, terwijl er echt ruimte lag om te voetballen. Bij Nederland is het allemaal een beetje stroef. Bij België zie je soms wel dat de kwaliteit ervanaf straalt, als de juiste mensen aan de bal komen."

Een soortgelijke conclusie trok ook collega Pierre van Hooijdonk. "Een wedstrijd kan nooit aantrekkelijk zijn als de aanvallers van beide ploegen niet in de wedstrijd zitten. Dat is vandaag het geval", merkte de oud-aanvaller op. "Dan oogt het alsof er bijna geen strijd is. Maar er worden koppeltjes gemaakt op het middenveld, Timber die doordekt op Hazard... Het is wel echt in evenwicht."

Niveau op het WK

Van Hooijdonk benadrukte daarbij ook dat het niet geheel onlogisch is dat Oranje nog niet de sterren van de hemel speelt. "Je speelt tegen een goede tegenstander, hè? Dit is ook het niveau dat je tegen je gaat krijgen als je op het WK voorbij de poulefase komt." Van der Vaart hoopt dan in ieder geval de deze week geblesseerd afgehaakte Memphis Depay en Frenkie de Jong terug te hebben. "Als zij er niet bij zijn, of niet in vorm, dan hoef je bijna niet eens naar het WK te gaan."

Lees ook: Werk aan de winkel voor KNVB en Van Gaal: 'Heel inspiratieloos'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bedroefend niveau!.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

poew die laatste bal op de lat..louis van gaal heb elke keer geluk haha

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen