Volgende keepersoptie Van Gaal genoemd, Scherpen geen specialist

27 september 2022, 08:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Bijlow, Remko Pasveer, Jasper Cillessen, Andries Noppert, Kjell Scherpen en Tim Krul (als hij 'ja' gezegd had) vervulden in de afgelopen interlandperiode een rol bij het Nederlands elftal. Maar vanuit Schotland kwam nóg een extra suggestie voor bondscoach Louis van Gaal om te testen in het doel van Oranje richting het WK in Qatar.

Aberdeen-manager Jim Goodwin maakt dit seizoen een uitstekende indruk in het doel van de Schotse nummer zeven. "Als Kelle Roos het zo goed blijft doen en wij keren terug in Europa, zou hij zichzelf zomeer naar het Nederlands elftal kunnen forceren. Je weet het tegenwoordig maar nooit: als derde of vierde keeper", deed Goodwin de suggestie tegenover EveningExpress

De voormalig jeugdkeeper van PSV speelde in zijn loopbaan tot dusver vooral in de lagere afdelingen van Engeland bij onder anderen Bristol Rovers, Derby County en Plymouth Argyle. Als penaltyspecialist lijkt de kans op speeltijd in ekl geval niet groot, want de enige strafschop tegen dit seizoen werd benut door Jonah Ayunga (St. Mirren).

Lees ook: Westerveld legt Oranje-keepers langs meetlat: "Duidelijk de nummer één"

Scherpen geen specialist

Tijdens de strafschoppentests afgelopen week kwam eerder van Remko Pasveer al naar buiten dat hij geen enkel pingel stopte, maar dat laatste lukte ook Kjell Scherpen niet. Van de vijf teststrafschoppen, pakte de goalie er niet één. "Door mijn lengte een behoorlijk bereik", vertelt Scherpen tegenover RTV Drenthe. "Hoeveel penalty's ik heb gestopt? Haha, niet één van de vijf." Hoe de resultaten van Andries Noppert en Justin Bijow waren, is nog niet bekend. Tim Krul – die in 2014 een belangrijke rol vervulde in de penaltyreeks – weigerde de keeperstest. "Ze zijn nog met de uitslagen bezig, dat krijg ik vast nog te horen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen