'Oranje na drie oud-kampioenen vierde favoriet voor titel in Qatar'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 september 2022 – De Engelse krant The Guardian heeft het Nederlands elftal als vierde kanshebber op de wereldtitel in Qatar benoemd. In een artikel maakte de krant een ranglijst met mogelijke kampioenen, waarop Oranje slechts drie landen voor moet laten gaan. De krant noemt het elftal van Louis van Gaal 'een gebalanceerd team dat levendig voetbal speelt'.

'Oranje na drie oud-kampioenen vierde favoriet voor titel in Qatar'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Brazilië is volgens de krant favoriet voor de wereldtitel, waar het eerder juist Argentinië als grootste kanshebber benoemde. 'Een aanval met zoveel sterren dat Gabriel Jesus (Arsenal) er in de laatste wedstrijden niet eens bij was heeft meer dan genoeg potentie', schrijft de krant. Het benoemt echter wel een opmerkelijk punt: 'De enige twijfel is dat ze sinds de nederlaag tegen België op het vorige WK niet meer tegen een Europees team hebben gespeeld'.

Argentinië is nog wel tweede op de ranglijst van The Guardian, en dat is uiteraard te danken aan sterspeler Lionel Messi. 'Ze hebben minder grote sterren dan tijdens eerdere edities', analyseert het, 'maar bondscoach Lionel Scaloni krijgt wel het beste uit Messi.' Spanje, wereldkampioen in 2010, wordt als derde kanshebber genoemd. De krant beroept zich daarbij op de recente overwinning van het elftal van Luis Enrique op Portugal.

Tegenstanders Oranje
Oranje lijkt zich weinig zorgen te hoeven maken over de opponenten die het in Qatar in de groepsfase zal treffen. Senegal doet het met een vijftiende plaats van de 32 deelnemende landen nog het beste, en maakt in de woorden van de krant als regerend Afrikaans kampioen nog het meeste kans de achtste finale te bereiken. Ecuador (21) en gastland Qatar (30) vinden zichzelf een stuk lager terug. Al houdt de krant wat betreft de Zuid-Amerikanen nog wel een slag om de arm: 'Ze scoren moeilijk, maar zijn met vijf clean sheets in hun laatste vijf duels defensief wel sterk.'

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd