Klopp mag weer: "Godzijdank was onze laatste wedstrijd tegen Ajax"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 september 2022 – Liverpool komt zaterdag eindelijk weer in actie. De nummer twee van het afgelopen seizoen speelde op 13 september haar laatste wedstrijd. En dat was tegen Ajax. "Godzijdank", zei Jürgen Klopp vrijdag op de persconferentie naar aanleiding van het thuisduel met Brighton.

Klopp mag weer: "Godzijdank was onze laatste wedstrijd tegen Ajax"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Liverpool reikte in het afgelopen seizoen tot de finale van de Champions League en streed tot en met de laatste speeldag met Manchester City om de landstitel in Engeland. Het huidige seizoen begon voortvarend voor de ploeg van Klopp. In de strijd om de Community Shield was Liverpool immers te sterk voor Manchester City. De competitiestart liet daarentegen te wensen over. Bournemouth werd weliswaar met 9-0 van het veld geblazen, maar van Fulham, Crystal Palace, Manchester United én Everton werd niet gewonnen.

Bovendien verloor Liverpool in Champions League met 4-1 van Napoli. Een crisis werd echter afgewend. Liverpool won in de tweede speelronde van het miljardenbal met 2-1 van Ajax. Een welkome zege voor de ploeg van Klopp. Die kon in het weekend daarop echter geen vervolg krijgen. Het thuisduel met Wolverhampton Wanderers werd immers uitgesteld wegens het overlijden van koningin Elizabeth, gevolgd door de interlandperiode. "Liverpool heeft niet gespeeld, maar de meerderheid van mijn spelers wel", werd Klopp geciteerd door Voetbal International. "We zoeken nooit excuses. Dit is niet het moment om daarmee bezig te zijn."

De Duitse oefenmeester knijpt zich in zijn handen met het feit dat niet de uitwedstrijd tegen Napoli, maar het thuisduel met Ajax de laatste wedstrijd was. "Godzijdank was onze laatste wedstrijd tegen Ajax een wedstrijd waarin we goed speelden. Als onze laatste wedstrijd die tegen Napoli was geweest, hadden we geen prettige interlandperiode." De overwinning op Ajax gaf Liverpool vertrouwen voor de komende periode, waarin de wedstrijden zich in rap tempo opvolgen. Op 20 november begint immers het WK. "De komende zes weken zijn erg belangrijk voor ons. We zijn het seizoen niet begonnen zoals we hoopten, om redenen die wel en niet verklaarbaar zijn. Nu moeten we weer punten gaan pakken."

Aan de bak
Om te beginnen zaterdagmiddag tegen Brighton. Liverpool mag direct aan de bak, want Brighton is het seizoen ijzersterk begonnen. Het staat momenteel op de vierde plaats, met vier punten meer dan Liverpool. De ploeg van Klopp heeft ten opzichte van de komende tegenstander geen wedstrijd te goed.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd