Dit is de vermoedelijke opstelling van Man United tegen City

2 oktober 2022, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag wacht zondagmiddag de grootste test sinds zijn debuut als manager bij Manchester United. De Nederlandse coach neemt het op tegen stadsgenoot, rivaal en regerend landskampioen Manchester City. Met welke basisformatie gaat de topcoach aantreden? Kwaliteitskrant The Standard deed een voorspelling.

Na een pijnlijke interlandweek lijkt Harry Maguire nóg verder verwijderd van een basisplaats. De Engelse mega-aankoop zal de komende weken genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan, vooral omdat Ten Hag met Lisandro Martínez en Raphaël Varane een betrouwbaar blik heeft. Dat duo krijgt de taak om topscorer Erling Haaland af te stoppen. Links achterin lijkt een basisplaats voor ex-Feyenoorder Tyrell Malacia logisch. Hij past zich vooralsnog probleemloos aan in Engeland en was in de topper tegen Liverpool een van de uitblinkers.

Voorin wordt het een race tegen de klok voor Marcus Rashford en Anthony Martial, waardoor Cristiano Ronaldo vermoedelijk terugkeert in de basis. Met Antony en Jadon Sancho beschikt Ten Hag over een voorhoede met dynamiek, die de defensie van City pijn moet gaan doen. Ronaldo zat de laatste weken op de reservebank en zal getergd zijn.

Op het middenveld zal Casemiro hopen op zijn basisdebuut in de Premier League. Man United telde vijftig miljoen euro neer om de Braziliaan los te weken bij Real Madrid en dat was niet voor niets: Casemiro moet het slot op de deur worden bij de topclub. Volgens de krant krijgt Scott McTominay echter opnieuw de voorkeur. Hij moet de balans bewaken op het middenveld, zodat Bruno Fernandes en Christian Eriksen voor aanvallende impulsen kunnen zorgen.

Manchester United begon dramatisch aan het nieuwe seizoen, maar heeft de smaak inmiddels te pakken. De topclub staat vijfde en heeft vanwege het overlijden van Queen Elizabeth een wedstrijd minder gespeeld dan bijvoorbeeld Man City, dat tweede staat achter Arsenal. De Manchester derby begint zondagmiddag om 15.00 uur.

Vermoedelijke opstelling Manchester United: De Gea; Dalot, Varane, Martínez, Malacia; McTominay, Eriksen, Fernandes; Antony, Ronaldo, Sancho

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen