FC Utrecht trekt zege over de streep en heeft subtop weer in zicht

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – FC Utrecht heeft zondagmiddag een broodnodige overwinning geboekt op bezoek bij Excelsior. De ploeg van trainer Henk Fraser had aan een treffer van Sander van de Streek genoeg voor een krappe 0-1 overwinning. Utrecht heeft zodoende de subtop van de Eredivisie weer in zicht.

FC Utrecht trekt zege over de streep en heeft subtop weer in zicht

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De beide middenmoters waren in de beginfase van een vermakelijke eerste helft nauw aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten was Mike van Duinen kort na elkaar dichtbij de openingstreffer. Tweemaal zat het geluk hem niet mee en kon Utrecht opgelucht ademhalen. Datzelfde gold voor doelman Vasilis Barkas die een schietkans van Kenzo Goudmijn na 20 minuten vrij eenvoudig kon pakken.

Tegen het half uur kwam Utrecht meer en meer aan aanvallen toe en was het eerst via de basisdebutant Naoki Maeda gevaarlijk. De Japanse aanvaller schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal, nadat Bas Dost hem een niet de missen kans bood. Kort daarna zorgde een corner van de Domstedelingen voor veel gevaar, maar het was de daaropvolgende corner die de ban brak. Can Bozdogan vond het hoofd van de in de basis teruggekeerde Sander van de Streek die knap raak kopte.

De 1-0 gaf Utrecht het vertrouwen om spijkers met koppen te slaan en had dat via Bas Dost kunnen en moeten doen. Een foutje in de opbouw werd Excelsior bijna fataal, maar Stijn van Gassel hield zijn manschappen op de been. Als Couhaib Driouech zijn vizier scherper had afgesteld was Excelsior vlak voor rust zelfs op gelijke hoogte gekomen, maar hij wist een vernuftig balletje van Marouan Azarkan niet voorbij doelman Vasilis Barkas te krijgen. 

De doelman van Utrecht blijkt sowieso de laatste duels een sta-in-de-weg. Dat bleek in het tweede bedrijf andermaal. Zonder echt in actie te hoeven komen hield de Griek zijn doel schoon. Utrecht kon in de tweede helft aanvallend nauwelijks potten breken, maar bleef defensief goed overeind. Nadat Excelsior in de laatste minuten de druk opvoerde en aanvallend nog wat mankracht bracht ontstonden er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van de Utrecht. Uit één van die momenten zou mogelijk een penalty zijn uitgekomen, ware het niet dat de VAR van dienst oordeelde dat Mark van de Maarel de bal speelde in plaats van Excelsior-aanvaller Mike van Duinen.

Met dit resultaat, de derde winstpartij in vier duels, klimt Utrecht verder omhoog in de rangschikking. Volgende week wacht koploper AZ in de eigen Galgenwaard. Excelsior moet na de verliesbeurt in Sittard andermaal een 1-0 nederlaag slikken en maakt zich op voor het uitduel met NEC.

Opstellingen en beoordelingen*
Excelsior: van Gassel 7,5; Horemans 6,5; El Yaakoubi 7; Seymour 6,5; Tjoe-A-On 6,5 (84. Awoudja); Azarkan 7 (69. Kharchouch 6,5); Baas 7; Ayoub 6,5; Driouch 7 (69. Lamprou 6); Goudmijn 6 (78. Donkor); van Duinen 6,5. 

FC Utrecht:  Barkas 7,5; Klaiber 6,5 (68. Ter Avest 6,5); van der Maarel 7; Sagnan 7; Warmerdam 7; Toornstra 7 (58. Brouwers 6,5); Bozdogan 7,5; van de Streek 7,5 (80. Redan); Maeda 7 (68. Sylla 6); Dost 7; Younes 7 (58. Zagre 6,5). 

Man of the Match: Can Bozdogan
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd