Van der Vaart geen fan van Cillessen: "Ergens heeft hij iets naars"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 oktober 2022 – Jasper Cillessen is de laatste tijd onderwerp van gesprek. Velen hielden er rekening mee dat hij zou gaan keepen bij het Nederlands elftal, maar Louis van Gaal koos tegen Polen én België voor Remko Pasveer. Rafael van der Vaart begrijpt wel waarom. De voormalig Oranje-international vindt Pasveer momenteel beter presteren. Bovendien is Van der Vaart geen fan van de persoon Cillessen.

Van der Vaart geen fan van Cillessen: "Ergens heeft hij iets naars"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cillessen keerde afgelopen zomer terug bij NEC om zich in de kijker te spelen bij Van Gaal. De goalie maakte in juni weliswaar deel uit van de Oranjeselectie voor de Nations League-duels met België, Wales en Polen, maar zijn situatie bij Valencia werd omringd door vraagtekens. Cillessen koos eieren voor zijn geld en hoopt bij NEC zijn plekje onder de lat bij Oranje te verdienen. Maar tijdens de afgelopen interlandperiode koos Van Gaal dus voor Pasveer.

Hoewel hij dat niet exact in die woorden uitsprak, wekte de keuze van de bondscoach verbazing bij Cillessen. Dat liet de doelman van NEC wel degelijk merken. Zo zei hij tijdens een interview dat hij de enige keeper is met 'toernooi-ervaring'. Dat mag dan wel kloppen, maar Van der Vaart is van mening dat hij zulke dingen beter niet kan zeggen. Al is de oud-speler van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid niet verbaast. "Ik ken hem een beetje doordat ik hem een paar keer bij het Nederlands elftal heb meegemaakt. En als ik eerlijk ben: het is een beetje een naar mannetje", zei Van der Vaart zondag bij Studio Voetbal.

"In het interview dat hij gaf, zei hij dat hij de enige is met keeperservaring. Dat vind ik heel oncollegiaal", aldus de voormalig middenvelder. Van der Vaart kon zich vinden in de beslissing van de bondscoach om Pasveer de voorkeur te geven boven Cillessen, omdat de doelman van Ajax 'degene is die het beste presteert'. "Ik vind hem een hele goede keeper en als hij in vorm is, maakt hij een hele grote kans om eerste keeper te worden, alleen ergens heeft hij iets naars". was Van der Vaart duidelijk over Cillessen. 

Giménez
Cillessen maakte zondag om meerdere redenen de tongen los. De doelman pakte met NEC een punt tegen Feyenoord, maar hadden de Rotterdammers niet gewoon met de volle buit terug huiswaarts moeten keren? In de slotfase schoot Cillessen de bal tegen het lijf van Santiago Giménez aan, die weliswaar in de lijn van de goalie stond, maar voor de rest helemaal niets verkeerds deed. "Hier is toch niks aan de hand? Hij zou bijna zelf een gele kaart moeten krijgen, want hij wil iemand voor z'n flikken schieten", zei Van der Vaart. "Ik vind het ongelooflijk."

Lees ook: Is Feyenoord bestolen in Nijmegen? "Hij beweegt helemaal niet"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd