Amin Younes waarschuwt Ajax: "Ik schat Napoli hoger in"

4 oktober 2022, 07:51

Amin Younes voorziet een zware wedstrijd voor Ajax tegen Napoli. De voormalig clubs van de 29-jarige aanvaller van FC Utrecht staan dinsdagavond tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Het is een wedstrijd waar Younes, vanwege zijn verleden in Amsterdam en Napels, naar uitkijkt.

Als vanavond om 21.00 uur de bal rolt in de Johan Cruijff ArenA, gaat Younes er eens goed voor zitten. "Dit is een wedstrijd waar ik naar uitkijk. Een wedstrijd tussen twee voormalige clubs van me, twee clubs met een hele grote historie, die ook nog eens mooi voetbal spelen. Dit is een heel interessant affiche. Daar zet ik de televisie zeker voor aan", vertelt de buitenspeler tegen De Telegraaf.

Younes was tussen 2015 en 2018 actief voor Ajax en verkaste vervolgens naar Napoli, waar hij twee jaar speelde alvorens hij (op huurbasis) de overstap naar Eintracht Frankfurt maakte. "Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn periodes bij beide clubs. Maar het is niet zo dat ik er met heimwee naar terugkijk. Ik heb zowel bij Ajax als Napoli een mooie tijd gehad en daar komt dan weer een einde aan, dat hoort ook bij het leven. Maar ik mag me gelukkig prijzen, dat ik bij twee van zulke mooie en grote clubs heb mogen spelen."

Een voorkeur voor wie er vanavond wint, heeft Younes niet. "Maar op basis van de aanwezige kwaliteiten schat ik Napoli op dit moment hoger in en ik denk dat zij de beste kans maken om te winnen", zegt hij. "Ze zijn heel stabiel. Ze staan niet voor niks zowel in Italië als in de Champions League bovenaan. Het is leuk om naar Napoli te kijken. Italiaanse teams spelen vaak heel fysiek voetbal, maar de filosofie van Napoli komt wel in de buurt bij die van Ajax. Ik zie Napoli als de Italiaanse club met een speelwijze die de Nederlandse voetbalideeën het meest benadert. Ze willen aanvallen en verzorgd voetbal spelen. Daarom belooft het een leuke wedstrijd te worden."

Lees ook: De vermoedelijke opstelling van Ajax in het thuisduel met Napoli

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen